- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Big Brother desperata - betalar publiken

Den norska upplagan av Big Brother blir allt mer desperata. Nu börjar man betala svenskar för att besöka tevestudion på söndagsfinalerna.


Big Brother i Sverige

I början av september offentliggjordes det att Big Brother återvänder till Sverige - efter den förra succésäsongen.

– Det är superkul att kunna ge alla våra fans en ny säsong av detta fantastiska program, sa kanalens programchef Anton Glanzelius i ett pressmeddelande.

Ungefär en gång i veckan skickar norska Big Brother ut mejl till hängivna, svenska, Big Brother-fans - i hopp om att få publik till söndagsfinalerna som sänds från Årsta utanför Stockholm.

Under ämnet "Få betalt för att sitta som publik på Big Brother Norge" lockar man med exklusiva giveaways och godis.

"Precis som vanligt bjuds det på godis och andra godsaker, dricka och mingel innan vi går in i studion. Det delas ut fina giveaways och efter att sändningen är slut kommer vi även att lotta ut grymma priser till publiken!", står i mejlet.

Big Brother betalar också folk ur publiken om de kommer i sällskap större än 10 personer. 500 kronor är belöningen för att ägna sin söndagskväll åt en norsk såpa.

Kampanjade på gymnasium

Men inte bara mejlutskick används i den desperata publikkampen. Nyligen besökte man flera gymnasieskolor i Stockholm i sin kampanj. En av dem är Värmdö gymnasium.

– De gick runt i skolan och försökte ragga upp elever till sändningen. De sprang runt och lockade med pengar, berättar Cornelia Bergman, elev på skolan.

Nyheter24 har sökt ansvariga för Big Brother i Norge.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.