Lördag 31 Jul
Stockholm

Big Brother desperata - betalar publiken

Den norska upplagan av Big Brother blir allt mer desperata. Nu börjar man betala svenskar för att besöka tevestudion på söndagsfinalerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Big Brother i Sverige

I början av september offentliggjordes det att Big Brother återvänder till Sverige - efter den förra succésäsongen.

– Det är superkul att kunna ge alla våra fans en ny säsong av detta fantastiska program, sa kanalens programchef Anton Glanzelius i ett pressmeddelande.

Ungefär en gång i veckan skickar norska Big Brother ut mejl till hängivna, svenska, Big Brother-fans - i hopp om att få publik till söndagsfinalerna som sänds från Årsta utanför Stockholm.

Under ämnet "Få betalt för att sitta som publik på Big Brother Norge" lockar man med exklusiva giveaways och godis.

"Precis som vanligt bjuds det på godis och andra godsaker, dricka och mingel innan vi går in i studion. Det delas ut fina giveaways och efter att sändningen är slut kommer vi även att lotta ut grymma priser till publiken!", står i mejlet.

Big Brother betalar också folk ur publiken om de kommer i sällskap större än 10 personer. 500 kronor är belöningen för att ägna sin söndagskväll åt en norsk såpa.

Kampanjade på gymnasium

Men inte bara mejlutskick används i den desperata publikkampen. Nyligen besökte man flera gymnasieskolor i Stockholm i sin kampanj. En av dem är Värmdö gymnasium.

– De gick runt i skolan och försökte ragga upp elever till sändningen. De sprang runt och lockade med pengar, berättar Cornelia Bergman, elev på skolan.

Nyheter24 har sökt ansvariga för Big Brother i Norge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela