Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisbevakningen för 50 Cent kostar skjortan

- 21/10/2011, 11:49 -
1 av 3

All Over Press/Johnny Nunez

2 av 3

All Over Press/Johnny Nunez

3 av 3

All Over Press/Johnny Nunez

Nu tvingas arrangören betala för 50 Cents kostsamma krav på polisbevakning.

Nu är alltså polisnotan för Göransson Arena, som arrangerar 50 Cents sverigespelning, satt. Den uppgår till svindlande 51 000 kronor.

- Fyfan! Att få det här i ansiktet nio dagar innan gigget. När vi vänder på varje sten, säger Fredrik Granting, som är vd för Göranssons Arena, till GD.se.

Men polisen kommer inte att kräva mer än 51 000 kronor för bevakningen av arrangören - oavsett om den skulle bli mer kostsam än så.

Blir det utsålt kommer 50 Cent-konserten att kunna dra in omkring fyra miljoner enbart i publikintäkter, men trots det menar arrangören att polisnotan slår hårt mot dem.

"Kostnaden hamnar på biljetterna"

Arrangören tycker - trots att de kan få in miljonintäkter på konserten - att 51 000 kronor för polisbevakningen är dyrt. De hänvisar till att fotbollsklubbar får 75 procent rabatt under det första året med polisbevakning.

– Kostnaden kommer att hamna på biljetterna. Men folk kan bara betala så mycket, sen väljer det att inte gå på evenemang i stället, säger Fredrik Granting till GD.se.

Kravlistan

Kravlistan från 50 Cents spelning är, enligt GD.se, följande:

En skottsäker bil för artisten, två beväpnade poliser för eskort från flygplats till hotell till arena till flygplats, gym på hotellet, 25 pizzor till crew efter showen, middag: filé mignon (well done), kycklingbröst, kokt broccoli, sparris, ångade grönsaker, bakad potatis, fullkornspasta med tomatsås på sidan, sallad och två skålar med råris.