Lördag 27 Nov
Stockholm

Polisbevakningen för 50 Cent kostar skjortan

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nu tvingas arrangören betala för 50 Cents kostsamma krav på polisbevakning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
50 Cent i Sandviken

Göransson Arena är en gigantisk inomhusarena med plats för ca 10 000 personer och en yta tre gånger större än Globens. 50 Cents spelning äger rum på Göranssons Arena den 28 oktober.

En vanlig biljett till konserten kostar 440 kronor, medan VIP-biljetterna ligger på mellan 640 och 1140 kornor.

Nu är alltså polisnotan för Göransson Arena, som arrangerar 50 Cents sverigespelning, satt. Den uppgår till svindlande 51 000 kronor.

- Fyfan! Att få det här i ansiktet nio dagar innan gigget. När vi vänder på varje sten, säger Fredrik Granting, som är vd för Göranssons Arena, till GD.se.

Men polisen kommer inte att kräva mer än 51 000 kronor för bevakningen av arrangören - oavsett om den skulle bli mer kostsam än så.

Blir det utsålt kommer 50 Cent-konserten att kunna dra in omkring fyra miljoner enbart i publikintäkter, men trots det menar arrangören att polisnotan slår hårt mot dem.

"Kostnaden hamnar på biljetterna"

Arrangören tycker - trots att de kan få in miljonintäkter på konserten - att 51 000 kronor för polisbevakningen är dyrt. De hänvisar till att fotbollsklubbar får 75 procent rabatt under det första året med polisbevakning.

– Kostnaden kommer att hamna på biljetterna. Men folk kan bara betala så mycket, sen väljer det att inte gå på evenemang i stället, säger Fredrik Granting till GD.se.

Kravlistan

Kravlistan från 50 Cents spelning är, enligt GD.se, följande:

En skottsäker bil för artisten, två beväpnade poliser för eskort från flygplats till hotell till arena till flygplats, gym på hotellet, 25 pizzor till crew efter showen, middag: filé mignon (well done), kycklingbröst, kokt broccoli, sparris, ångade grönsaker, bakad potatis, fullkornspasta med tomatsås på sidan, sallad och två skålar med råris.

Kommentera
Kopiera länk
Dela