"Vem bedrar vem? Vem har stor och vem har liten?"

Nyheter24:s Quetzala Blanco om hackerkatastrofen i bloggvärlden.


Ungefär en miljard lösenord har spridits efter att den här sajten Bloggtoppen hackades. Alla mina sorgliga lösenord också. Jag är alltså en av de drabbade i den här hemska härvan som även Blondinbella, Kenza och Kissie är indragna i.

För jag hade som en riktig tönt registrerat alla mina bloggar – Veckorevyn, Stureplan och Nyheter24 – där. 

Aja. Så tänkte jag hur jag tidigare har varit maniskt slentrianorolig för att någon ska tjuvläsa min mejl, mina sms eller tja, kolla igenom min dator. Så inser jag att, fan, här har jag gått runt och oroat mig helt i onödan.

Är ju redan lättläst som en Månpocket, transparent som ett läskpapper och lika förutsägbar med mitt emo-gnäll som tågförseningar.

Min mejl: 10 851 mejl i inkorgen. Vad finns det för spännande där? Tråkiga pressreleaser, lite jobbmejl (mest vår receptionist och Eric Rosén som mejlar hit och dit) och oändligt mycket skvallermejl från gamla mejlinglistor som Elit, Cool and the gang och Tjockisgubbe.

Saker som avhandlats på mejllistorna genom åren: Vem ligger med vem? Vem bedrar vem? Vem åkte dit? Vem var full? Vem har stor? Vem har liten? Och den eviga frågan – vad hände igår egentligen?

Jag drar slutsatsen att det där är så smutsigt att ingen skvallertidning ens skulle ta i det med tång. Man vill ju inte vara budbärare för tråkiga nyheter, right?

Min blogg: Jaha, om nån skulle "kapa" min blogg och började lägga upp bilder på äckliga caesarssallader (caesarsalladen är synonymt men ondska och MUF), skriva om "tusen spännande projekt", gav läsarna rabatt på Reinfeldt-tröjor och kaffekoppar med Anders Borgs bevingade ord på, och lärde tjejer att starta företag så kanske jag skulle bli hysteriskt orolig. Men annars, kör i vind.

Hårddisken: Det är här det börjar bli lite knivigt. Först och främst har vi ungefär 15 gigabyte porrbilder på mig, ni kan kalla mig för en kvinnlig Ron Jeremy, tack så mycket. Och 2 000 erotiska bilder och filmer på oskyldiga familjefäder. Och en hel jävla roman också och även den är ju helt perverterad.

Vet nog inte riktigt vad vill jag med det här. Skryta om hur häftigt liv jag har, försöka lugna mina franska nerver och spela cool eller bara motivera att jag inte alls behöver byta lösenord?

Ingen aning.
Andas.
Och loggar ut från allt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

3 timmar sedan
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.