Cissi Wallin.
1 av 3
Cissi Wallin. - Foto: Mattias Ahlm / SR
Men Carin da Silva håller inte med.
2 av 3
Men Carin da Silva håller inte med. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Cissi Wallin berättar om vikthetsen som kvinnor i teve ständigt får uppleva.
3 av 3
Cissi Wallin berättar om vikthetsen som kvinnor i teve ständigt får uppleva. - Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

TV4-profilen knäckt av smalhetsen

Cissi Wallin talar ut om hetsen kring vikt i tevebranschen. "Det maler de dagar jag mår lite risigt", förklarar hon.


Cissi Wallin

Ålder: 26

Gör: Sidekick i KvällsöppetTV4, programledare för Radio 1

Twitter: @cissiwallin

I söndags gick Cissi Wallin, 26, programledare på TV4, ut på sin blogg och berättade om vikthetsen som kvinnor i teve ständigt får uppleva.

”Jag ljuger om jag säger att jag inte känt ’oj, fläbbo’ några gånger när jag sett mig själv på tv. Jag ljuger om jag säger att jag inte tänkt att vissa klädmärken inte vill sponsra mig eftersom jag inte ser ut som Elin Kling i kroppen”, skrev hon i ett blogginlägg.

Hon förklarar att branschen är starkt influerad av ett ideal där kvinnor ska vara smala.

"Jag får låna mycket kläder nuförtiden. Mycket är för litet. Och då är inte jag stor, någonstans. Men det får mig att tvivla. Det maler de dagar jag mår lite risigt överlag. Tv-kvinnor ska vara smala", skriver den 26-åriga teveprofilen i ett blogginlägg.

Cissi Wallin påpekar också i inledningen av sitt inlägg att det är oerhört svårt att gå emot idealet, åtminstone som kvinna.

"Man tror att man kan värja sig. Gå emot pressen. Göra sin grej. Stå upp för sin grej. Sin kropp. Men det är oerhört svårt så fort man börjar jobba med tv. I alla fall om man har en mus", skriver hon.

Får inget medhåll

Men bland sina kollegor får hon inget medhåll.

– Jag har aldrig hört att detta diskuteras, utan i sådant fall är det ju ett ideal man skapar själv. Det är aldrig någon producent som kommit fram till mig och påpekat min vikt. Men det är ju bara min bild av det hela, säger programledaren Carin da Silva till Nyheter24.

Även om Carin Da Silva beskriver sig som väldigt stark och stolt för sin kropp förstår hon att andra inte har det lika lätt.

– Att andra tänker så förstår jag verkligen. Men jag är nöjd med det jag har och man får göra det bästa av det helt enkelt.

Vad tror du det beror på, att vissa kvinnor känner så här?

– Jag vet faktiskt inte. Men det är klart att man alltid vill se bra ut. Om man vet att två miljoner tittar på programmet så är väl det ganska naturligt, men det är ju upp till en själv.

"Det är mänskligt"

När Carin da Silva medverkade i Let’s Dance hade hon under ett nummer på sig en tvådelad utstyrsel. Det fanns en tanke bakom det, förklarar hon.

– Jag var inte den smalaste där, men jag valde att ha så för att visa fett och förklara att det är mänskligt. Det är inget konstigt.

/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!