1 av 2
- Foto: EEROBILD/All Over Press Sweden
2 av 2
- Foto: Faksimil Jackie Ferms Facebook.

Jackie Ferm planerar att stämma Kanal 5

Den tidigare Paradise Hotel-deltagaren är oerhört upprörd över den falska marknadsföring som hon menar att Kanal 5 har använt hennes namn för.


Mer om programmet

Fråga Olle-dokumentären sänds på Kanal 5 och produceras av Jarowski.

Så här beskriver kanalen själv programmet:

Fråga Olle-dokumentären är tillbaka med nya heta ämnen. Under säsongen kommer vi bland annat besöka fetischmässan i Hamburg, träffa mannen som lever med real dolls och lära oss begrepp som GILFs, pedalpumping och sexcoaching.

STOCKHOLM. I torsdags skulle doskusåpaprofilen Jackie Ferm, enligt programinformation och tevereklam, medverkat i Fråga Olle-dokumentärenKanal 5. I programmet skulle hon ha pratat om hur det var att ha sex i teve med anledning av programmets tema för kvällen - exhibionism.

Men när programmet visades uteblev Paradise Hotel-profilen helt, något som Jackie Ferm nu kommenterar på sin Facebook.

"Kanal 5 är påväg att bli stämda. Som använder mitt namn", skriver hon.

På Kanal5 bekräftar man att Jackie skulle ha medverkat i programmet.

– Hon var påtänkt att ha med i programmet och hon har spelat in ett inslag med en intervju. Den var bra men den passade inte in i kontexten för programmet, den handlade inte så myket om exhibionism, säger Emilia Zettergren på Kanal 5:s pressavdelning.

"Sökt Jackie i månader"

Att Kanal 5 valt att använda Jackies namn i reklamen för programmet utan att hon sedan medverkade upprörde Ferm. Efter programmet tog hon till så väl Facebook som sin blogg för att avreagera sig.

"Berättarrösten får inte säga att jag ska säga att jag ska berätta om sex om de inte ens visar vad vi filmat i en hel jävla dag, som jag dessutom ogillade något extremt. Det är falsk marknadsföring. Inte okej, jag är asförbannad", skriver Ferm på sin blogg.

Men Kanal 5 menar att man försökt få tag på Jackie i flera månader för att informera om att man valt att inte ta med intervjun i programmet.

– Producenten har sökt Jackie sedan i början av augusti för att meddela henne om att hon inte kommer att medverka i det just här programmet, och för att prata om att få använda intervjun i ett senare program, förklarar man.

"Kan bara beklaga"

Anledningen till att man gjort reklam med Jackie som dragplåster, trots att hon inte skulle medverka, beror enligt kanalen på ett kommunikationsproblem.

– Vi kan bara beklaga att vi inte lyckats få fram rätt information och att den var missvisande, säger Emilia Zettergren.

"Okej om dem hade visat en liten snutt vilket det finns kontrakt på. Men det finns inte kontrakt på att dem använder mitt namn och det jag gjort utan betydelse...då hade jag ju inte ens ställt upp...det är ett jävligt känsligt program också", skriver Ferm på Facebook.

Nyheter24 har sökt Jackie Ferm för en kommentar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.