Torsdag 2 Dec
Stockholm

Galnaste "artisterna" i Melodifestivalen

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Under måndagens presenteras en del av startfältet till melodifestivalen 2012, och ryktet säger att det - sedvanligt -finns överraskningar att vänta. Nyheter24 listar namnen du aldrig trodde skulle dyka upp i Melodifestivalen - men gjorde det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Melodifestivalen - Sveriges största musiktävling tillika musikfest. Ett evenemang där stora namn som Carola och Charlotte Perrelli börjat sina karriärer. Dit idolerna sökt sig för att hålla sina karriärer vid liv och där nya namn har fått stjärnstatus efter sin medverkan.

Men ibland slinker det med ett och annat otippat och udda namn.

Björn Ranelid, mannen som kallar sig själv för litteraturens Zlatan, ställer upp i årets Melodifestival. Det lär bli en hissnande verbal resa på skånska - fylld med tusentals poetiska ord. Förmodligen kommer stavelserna ringla sig som ett pärlband ut över hela svenska folket som antingen kommer älska det, eller mer troligt - hata det.

Björn Kjellman älskar livet, i varje fall om man ska tro bidraget han framförde i Melodifestivalen 2006. Vanligtvis ser vi honom i filmer som Adam och Eva och Klassfesten men skådespelarens kärlek till Melodifestivalen och, framförallt Eurovision Song Contest, har alltid varit stark. Han har även kommenterat just Eurovison Song Contest i både radio och TV.

Anders Ekborg
Denna mustiga musikalman blev 2010 uttagen som reserv till Melodifestivalen efter en dispyt mellan SVT och låtskrivarna till bidraget "Åt helvete för sent" som då blev diskat. Inkallad blev istället Anders Ekborg som med pompa och ståt sjöng The Saviour som var så teatralisk att det gränsade till parodi.

Tina Leijonberg
Vi minns henne mest som Pillan i Tre Kronor och som programledare för Söndagsöppet men faktum är att denna multibegåvning varit med i Melodifestivalen två gånger. Första gången var 1993 då hon uppträdde solo och 1995 tillsammans med Monica Silverstrand. Nu är hon mest känd för reklamfilmerna till Vanish och det är ju också en bedrift.

Thorsten Flinck
Dramaten-skådisen och den forna strulpellen ryktas göra debut i Melodifestivalen nästa år. Bidraget heter "Jag reser mig igen" och det ska bli väldigt spännande att se vart det här tar vägen. Eller om han ens dyker upp.

Kenta
1980 deltog Kenta Gustafsson, känd från dokumentärfilmen Dom kallar oss mods, med låten "Utan att fråga". Han slutade på en sjätteplats men det man främst minns från hans framträdande var t-shirten med trycket Try it, you'll like it - 69, något som fick svenska folket att rasa.

Molle
Den före detta dokusåpakändisen ställde 2002 upp i Melodifestivalen i en duett tillsammans med ikonen Ann-Louise Hansson. Låten hette "Sluta!" och hamnade på en sista plats i deltävlingen. Det sägs också att Molles kostym är en av de dyraste i festivalens historia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela