Söndag 1 Aug
Stockholm

Marcus Birro hänger ut TV4 - i ny skandalbok

1 av 2
2 av 2

Efter att ha fått sparken från "Kvällsöppet" har Marcus Birro nu bestämt sig för att skriva en bok om sina år på kanalen - och om "allt skitsnack och alla lögner".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skriver manus tillsammans med sin bror

Marcus Birro och brodern Peter Birro jobbar just nu med ett manus till en tv-serie som ska vara baserat på deras uppväxt i Göteborg. Peter Birro är hyllad manusförfattare som skrivt serier som "Hammarkullen" och "Upp till Kamp".

Det var när Marcus Birro meddelade att han ville bli ny partiledare för Kristdemorkaterna som allt brast. Trots att han drog tillbaka sin kandidatur valde TV4 att ge Birro sparken från "Kvällsöppet". Nu skriver författaren en bok om sina år i media och framförallt TV4.

Givetvis kommer den handla om "Kvällsöppet" hösten 2011. Jag valde när det hände att inte bemöta en del av den kritiken som riktades emot mig, kanske främst från Lennart Ekdal. Under den här tiden som gått sedan turbulensen har jag helt förlikat mig med att TV4 gav mig sparken så jag skriver inte i affekt längre. Däremot finns det mycket att berätta om mina år i "Kvällsöppet", skriver Birro i ett mail till Expressen.

Jobbar kvar på TV4

Förutom "Kvällsöppet" så har Birro varit med i succéprogrammet "Let's Dance" och även det programmet kan förvänta sig en känga.

Det var ett fantastiskt program att få vara med i, fram tills att sändningarna började... , skriver han i samma mail.

Marcus Birro är dock kvar på TV4 Sport, Han är med i fotbollsprogrammet Club Calcio - något han är mycket tacksam över.

Bokens arbetsnamn är "Författaren som gick vilse" och han vill inte kalla det för en hämndbok.

Däremot har jag känt ett behov av att berätta min version, avslutar Birro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela