Första gången hon deltog i melodifestivalen gjorde hon stor succé.
1 av 4
Första gången hon deltog i melodifestivalen gjorde hon stor succé. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Sibel Redzep tycker Idol haft en rolig jury i år och hon gillar Bard.
2 av 4
Sibel Redzep tycker Idol haft en rolig jury i år och hon gillar Bard. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX
Sibel har deltagit i Melodifestivalen två gånger.
3 av 4
Sibel har deltagit i Melodifestivalen två gånger. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Sibel Redzep är van vid strålkastarljuset och upptäcktes i Idol.
4 av 4
Sibel Redzep är van vid strålkastarljuset och upptäcktes i Idol. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Sibel: "Skönt att Idol ska läggas ner"

Sibel Redzep har följt årets Idol och nu välkomnar hon att programmet läggs ner. – Idolvinnarna glöms fort bort och det är sorgligt, säger hon till Nyheter24.


Idol-vinnarna

2004 - Daniel Lindström

Släppte albumet "D-Day" 2009, men sedan dess har det varit tyst från den nu 33 år gamla Umeå-musikern.

2005 - Agnes Carlsson

Med en superkarriär utomlands är Agnes Carlsson den Idol-vinnare som utan tvekan lyckats bäst. 2009 släppte hon "Release Me" - en singel som sålts i över 900 000 exemplar världen över.

2006 - Markus Fagervall

Hans alster har fått svidande kritik sedan han producerade sin första skiva 2006. Det verkar som att ishockeyn - som Markus lämnade för musiken - kanske hade fungerat bättre.

2007 - Marie Picasso

Nja. Kom in i audition-rummet som gammal Big Brother-deltagare och efter tävlingen slutade hon i gameshows på TV6.

2008 - Kevin Borg

Syns lite här och där i tidningarna - men i musiksammanhang? Inte direkt. Dock stor på Malta. Som att det skulle hjälpa.

2009 - Erik Grönwall

Rockbandet H.E.A.Ts nya sångare. Får väl ses som en framgång, om än i ganska liten kaliber.

2010 - Jay Smith

En riktig rockstar. Trashade hotellrum, droger och galna konserter tillhör vardagen för Jay Smith. Och det knallar väl på med musiken också.

I fredags ställdes Amanda Fondell och Robin Stjernberg mot varandra i årets final av svenska "Idol 2011". Vinnande ur kampen gick 17-åriga Amanda.

Fredagens show blev det sista vi såg av "Idol" på ett tag, då TV4 har beslutat att programmet nu tar en paus på obestämd tid.

Sibel Redzep, själv känd från "Idol 2005" och "Melodifestivalen" välkomnar beslutet.

– Det är på tiden att det läggs ner. Det är skönt, jag är trött på "Idol". Det går sällan bra för en idoldeltagare och jag tycker att exempelvis Robin förtjänar bättre. Även "Idol"-vinnarna glöms fort bort och det är sorgligt, säger hon till Nyheter24.

"Man är ganska osäker"

23-åriga Sibel vet hur det är att vara en pressad deltagare i den populära musiktävlingen, och hon har på sin blogg uttryckt hur hon tycker att årets idol Robin Stjernberg har fått ta emot oförtjänt mycket kritik under tävlingen.

– Det är svårt att ta som ung. Man är ju ganska osäker, och att höra kritik är självklart jobbigt men man får se det som en erfarenhet. Man måste gå igenom det där för att kunna bli stark, det är det som är själva utvecklingen, säger Sibel.

"Önskar att jag kommit längre"

Sibel är säker på att både Amanda och Robin kommer att hitta sig själva efter några år och att deras karriärer kommer att blomstra. Själv lever hon idag på sin musik.

– Jag är jättetacksam för allt och ångrar ingenting i min karriär. Jag skulle vilja att jag kommit längre i musikbranschen, men det kommer jag göra, säger hon till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!