Torsdag 22 Apr
Stockholm

New York-frun förlorade 350 000 - på att bära klackar

Åsa Vesterlund är känd från TV3:s "Svenska New York-fruar".
1 av 5
Åsa Vesterlund är känd från TV3:s "Svenska New York-fruar". Foto: TV3/Thomas Engström
Hur mycket pengar Åsa Vesterlund tillslut fick är inte klart - men de bör kunna räcka till många nya par skor, tror hon.
2 av 5
Hur mycket pengar Åsa Vesterlund tillslut fick är inte klart - men de bör kunna räcka till många nya par skor, tror hon. Foto: TV3/Thomas Engström
New York-hustrun och bloggaren Åsa Vesterlund var med i trafikolycka. Men hon kan fortfarande bära klackskor - det kostade 50 000 dollar.
3 av 5
New York-hustrun och bloggaren Åsa Vesterlund var med i trafikolycka. Men hon kan fortfarande bära klackskor - det kostade 50 000 dollar. Foto: TV3/Thomas Engström
...och sitt sportande.
4 av 5
...och sitt sportande. Foto: Eero Hannukainen/All Over Press
Åsa Vesterlund fick betala ett dyrt pris för sina klackar...
5 av 5
Åsa Vesterlund fick betala ett dyrt pris för sina klackar... Foto:

Svenska New York-frun Åsa Vesterlunds klackar kostade henne 350 000 kronor. Enligt bevisen led hon inte tillräckligt mycket av sviterna efter en bilolycka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om Åsa

Åsa Vesterlund blev känd för svenska folket när hon medverkade i TV3:s program "Svenska New York-fruar". Nyligen blev hon teveaktuell igen i Kanal 5:s "Den hemliga miljonären", där hon flyttar in i en miljonprogramslägenhet i Malmö.

Ett par högklackade skor kan kosta mycket - i New York-hustrun och bloggaren Åsa Vesterlunds fall kostade skorna 50 000 dollar, cirka 350 000 svenska kronor.

Historien bakom den svindlande prislappen är att Åsa Vesterlund var med om en bilolycka för cirka två år sedan, där en annan bilist körde på hennes bil bakifrån. Tillsammans med två advokater valde hon att stämma den andra bilistens försäkringsbolag.

- Det var ett klockrent fall, säger Åsa Vesterlund till Nyheter24.

Men i stället för att ta det hela vägen till domstolen såg man till att medla och komma fram till en summa som Åsa skulle få i ersättning.

"Inga bestående men"

Men förlikningen gick inte helt enligt planerna, och försäkringsbolagets advokater kunde visa bilder där Åsa Vesterlund bär högklackat och sportar efter olyckan - ett bevis som drastiskt sänkte hennes ersättning.

- Eftersom jag kan gå i högklackat, även om det gör ont, så tyckte de inte att jag hade fått några bestående men, säger Åsa Vesterlund.

"Räcker till många skor"

Hur mycket pengar New York-frun tillslut fick ta del av kan hon inte avslöja, men det är ingen liten summa det handlar om.

- Det räcker till många skor, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela