När Dogges fru plötsligt gick bort i cancer rasade världen.
1 av 4
När Dogges fru plötsligt gick bort i cancer rasade världen. - Foto: Fredrik Persson / Scanpix
Han berättar även om tiden som ung när han gick ut på gatan och tog det som hans mamma inte hade råd med.
2 av 4
Han berättar även om tiden som ung när han gick ut på gatan och tog det som hans mamma inte hade råd med. - Foto: Janerik Henriksson / Scanpix
Dogge är inte rädd för att göra saker som andra tycker är töntiga.
3 av 4
Dogge är inte rädd för att göra saker som andra tycker är töntiga. - Foto: Stefan Lindblom / Scanpix
Och att han nu jobbar för att kunna ge sitt barn det han aldrig fick. Som ett ständigt fyllt kylskåp.
4 av 4
Och att han nu jobbar för att kunna ge sitt barn det han aldrig fick. Som ett ständigt fyllt kylskåp. - Foto: Scanpix

Dogge om ex-fruns död: "Jag grät i ett år efteråt"

Dogge Doggelito berättar öppenhjärtigt om när hans dåvarandra fru, och mamman till hans barn, plötsligt dog.


Mer om Dogge

Dogge är 37 år och var en av medlemmarna i gruppen The Latin Kings. Han ställde upp i Melodifestivalen 2010 med låten "Hippare Hoppare" och tog dig till Andra chansen. Han var under tidigt 90-tal även ansiktet utåt för Europarådets antirasistkampanj. "All olika, alla lika".

Hans fru dog i cancer.

Han är killen som präntat in "cykel på köpet" i varje svensk tevetittares huvud. Men bakom artisten Dogge Doggelitos skämtsamma fasad finns en djup sorg och mörk bakgrund. I kvällens avsnitt av TV3:s Livet blir bättre” delar han med sig av sin historia och stunden som förändrade livet.

Året var 1996 när Dogge bytte friheten mot en månad bakom galler.

– Vi skulle gå på en restaurang men det blev lite tjafs och vi kom inte in. Vi gick vidare, men då kom polisen. Polisen sa ”jävla svartskalle”, jag sa ”säger du sådär en gång till så får du en smäll”. Det slutade med att jag fick en månads fängelse för misshandel, berättar en nostalgisk Dogge i kvällens program.

Men vistelsen i fängelset blev en vändpunkt för Dogge.

– När jag kom ut ur fängelset kändes allt väldigt positivt, det kändes som att jag var på gång. Jag träffade en ny tjej. Hon blev gravid och vi flyttade ihop, och gifte oss. Det kändes väldigt positivt, som att framtiden och livet skulle bli bättre. När barnet kom, och jag fick se det andas så kommer jag ihåg att jag tänkte att livet, wow. Det är det här som är livet. Att det bara kan komma sådär, berättar artisten.

"Hon hade bara några månader kvar att leva"

Men livet slog lika fort om igen.

– En kväll när jag kom hem efter en spelning, så satte hon sig i soffan och berättade att hon var sjuk, att hon bara hade några månader kvar att leva. Hon blev sämre och sämre, och på ganska kort tid gick hon bort. Livet, från födelsen till döden, det blev så komprimerat på nåt sätt. Jag tror att jag grät i ett år efteråt. Livet rullar ju på ändå, folk går och jobbar, barn ska på dagis och jag måste jobba. Livet måste fortsätta på nåt sätt och det var nästan det jobbigaste, berättar han.

Men de tunga motgångarna är trots allt något som Dogge har klarat av.

– Jag har gjort otroligt mycket ocreddiga saker som folk gärna får ha åsikter om, det sporrar mig bara ännu mer. På livets väg finns det alltid gupp, men guppet går över och man fortsätter. Förhoppningsvis så blir det bättre, livet blir bättre.

"Livet blir bättre" sänds i kväll klockan 21.00 på TV3.

/
/
/
Fru
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!