1 av 2
- Foto: Scanpix
Hittades i badkaret av sin livvakt.
2 av 2
Hittades i badkaret av sin livvakt.

Dolly Parton: ”Whitney, I will always love you”

Stjärnkollegorna sörjer en av världens allra största sångerskor.


Bara 48 år gammal lämnade Whitney Houston i natt jordlivet, efter år av missbruk och vidlyftigt leverne. Klockan 00.55 i natt svensk tid somnade sångdivan in på Beverly Hilton Hotel, där hon hittades i badkaret på sitt rum. Enligt TMZ kan hon ha drunknat, men dödsorsaken är fortfarande oklar.

Det tog inte lång tid innan nyheten nådde omvärlden. Whitney Houstons vänner och kollegor skickade sina kondleanser via sina teve, tidningar, twitter och facebook. Och i natt görs Grammysgalan om för att hylla Houston. Bland annat ska Jennifer Hudson göra ett specialnummer.

– Det kommer att bli något respektfullt, säger Ken Ehrlich, galans exekutive producent.

– Inte ett helt och storslaget hyllningsnummer, det är för snart inpå. Utan något med respekt, till minne av henne.

Whitney Houstons gudmor Aretha Franklin var förkrossad.

– Jag kan bara inte prata om det nu. Sorgen är bedövande, och det här känns otroligt. Jag kunde inte tro det jag läste på tv-skärmen. Mina tankar går till Cissy (Whitneys mor), hennes dotter Bobbi Kristina, hennes familj och Bobby Brown, säger Aretha Franklin till CNN.

Det var många fler som sörje i natt.

”Mitt hjärta är bara ett av de miljoner som har gått i kras efter nyheten om Whitney Houstons död. Jag kommer alltid att vara tacksam och i beundran över det fantastiska sätt på vilket hon framförde min sång”, skriver Dolly Parton på sin hemsida.

”Förkrossad och i tårar över det chockerade dödsfallet av min vän, den oförlikneliga Ms. Whitney Houston”, skriver sångerskan Mariah Carey. Hon kommer alltid att bli ihågkommen som en av de största röster som någonsin funnits på denna jord".

Inga ordBara tårar”, skriver Rihanna.

"Jag måste säga tack till Whitney Houston. Whitney, jag tänkte mig dig sjungandes Born this way när jag skrev den", skriver Lady Gaga.

"Jag är förkrossad. Jag är totalt förkrossad över nyheten om Whitney Houston. en sådan tragisk, tragisk förlust", skriver Paula Abdul.

– Hennes skiva var den första jag köpte. Hon hade en gudagåva. Förhoppningsvis sjunger hon med änglarna nu, skriver sångerskan LeAnn Rimes.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!