Hanna Widerstedt skulle antagligen göra ett packat och skrikit intryck, men om man vanligtvis har svårt att intressera sig för tävlingen skulle hon i alla fall få folk att piggna till med sina provokationer.
1 av 11
Hanna Widerstedt skulle antagligen göra ett packat och skrikit intryck, men om man vanligtvis har svårt att intressera sig för tävlingen skulle hon i alla fall få folk att piggna till med sina provokationer. - Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
De tröttsamma miljöbilderna som alltid kläms in i finalprogrammen försvinner snabbt i glömska, men Sean Banan skulle kunna sätta Sverige på kartan en gång för alla genom att visa rumpan för hela Europa. Rumpchock 2.0, helt enkelt.
2 av 11
De tröttsamma miljöbilderna som alltid kläms in i finalprogrammen försvinner snabbt i glömska, men Sean Banan skulle kunna sätta Sverige på kartan en gång för alla genom att visa rumpan för hela Europa. Rumpchock 2.0, helt enkelt. - Foto: Stella Pictures
Att säga något som Camilla Henemark inte har gjort skulle få de flesta stämband sysslolösa. Fast vänta, hon har faktiskt inte varit programledare för Eurovision. Nyheter24 väntar redan på en bok om upplevelsen.
3 av 11
Att säga något som Camilla Henemark inte har gjort skulle få de flesta stämband sysslolösa. Fast vänta, hon har faktiskt inte varit programledare för Eurovision. Nyheter24 väntar redan på en bok om upplevelsen. - Foto: Stella Pictures
Efter "Take me to your heaven"-vinsten kan inte Charlotte Perrelli uppnå så mycket mer inom Eurovisionsammanhang - förutom att leda själva finalen. Med sin stora schlagerexpertis tror vi dessutom att risken för att behöva flåsa bakom en skämskudde skulle
4 av 11
Efter "Take me to your heaven"-vinsten kan inte Charlotte Perrelli uppnå så mycket mer inom Eurovisionsammanhang - förutom att leda själva finalen. Med sin stora schlagerexpertis tror vi dessutom att risken för att behöva flåsa bakom en skämskudde skulle - Foto: Stella Pictures
Det är hög tid för Weise Jr att få sitt stora genombrott och varför inte sätta ribban högt för Andreas?
5 av 11
Det är hög tid för Weise Jr att få sitt stora genombrott och varför inte sätta ribban högt för Andreas? - Foto: Stella Pictures
Ana Gina har redan bevisat att hon är född för att vara centrerad i tv-rutan och att talangen kan tala flera språk kommer bara göra henne ännu mer omfamnad av Europa.
6 av 11
Ana Gina har redan bevisat att hon är född för att vara centrerad i tv-rutan och att talangen kan tala flera språk kommer bara göra henne ännu mer omfamnad av Europa. - Foto: Stella Pictures
Ironi är ungefär lika närvarande i sångtävlingen som mänskliga rättigheter är i Azerbajdzjan. Alex Schulman är perfekt lämpad att bryta den trenden.
7 av 11
Ironi är ungefär lika närvarande i sångtävlingen som mänskliga rättigheter är i Azerbajdzjan. Alex Schulman är perfekt lämpad att bryta den trenden. - Foto: Stella Pictures
Alexander Skarsgård skulle sprida lite välbehövd Hollywoodglans över musikfesten. Att han inte har någon programledarerfarenhet spelar ingen roll, folk kommer ändå bara minnas hans yta.
8 av 11
Alexander Skarsgård skulle sprida lite välbehövd Hollywoodglans över musikfesten. Att han inte har någon programledarerfarenhet spelar ingen roll, folk kommer ändå bara minnas hans yta.
Filip och Fredrik har lyckats med mycket, till exempel att skaka liv i den annars så sömniga Oscarsgalan. Att låta duon leda ESC känns därför som ett enkelt uppdrag för killarna som till exempel skulle kunna servera smakprov av sina skinkor som mellannumm
9 av 11
Filip och Fredrik har lyckats med mycket, till exempel att skaka liv i den annars så sömniga Oscarsgalan. Att låta duon leda ESC känns därför som ett enkelt uppdrag för killarna som till exempel skulle kunna servera smakprov av sina skinkor som mellannumm - Foto: Stella Pictures
Cirka tre timmars direktsänd tv - på ranelidska. Övrig motivering känns överflödig. Som tilltugg rekommenderar vi morötter med dip.
10 av 11
Cirka tre timmars direktsänd tv - på ranelidska. Övrig motivering känns överflödig. Som tilltugg rekommenderar vi morötter med dip. - Foto: Stella PIctures
Vilka är favoriter att leda festivalen? Klicka på pilarna för att se hela listan.
11 av 11
Vilka är favoriter att leda festivalen? Klicka på pilarna för att se hela listan. - Foto: Stella Pictures

De kan leda Eurovision 2013

Nyheter24 har listat 10 programledare som skulle liva upp Eurovision Song Contest när tävlingen landar i Sverige nästa år. - Jag skulle behöva fundera lite på det, säger Charlotte Perrelli.


De fem har lägst odds på att leda ESC 2013:

Sarah Dawn Finer 3,0

Gina "Ana Gina" Dirawi 6,0

Måns Zelmerlöw 6,0

Kristian Luuk 7,5

Peter Settman 10,0

Siffrorna är hämtade från Unibet.

Det är nästan ett år kvar till Eurovision Song Contest arrangeras i Sverige, men redan nu är planeringen i full gång. Än så länge kretsar det mesta kring i vilken arena de olika bidragen ska framföras, men vem eller vilka som ska leda showen är långt ifrån avgjort. Nyheter24 har därför listat 10 namn som skulle kunna få festivalen att verka som allt annat än ett avslappningsband. 

En del skulle väcka liv i programmet med sin långa schlagererfarenhet, andra med sin utspårade attityd. Till den försnämda kategorin hör bland annat den före detta Eurovision-vinnaren Charlotte Perrelli:

– Det var smickrande. Jag skulle behöva fundera lite på det om det nu blev aktuellt, säger sångerskan till Nyheter24 och tillägger att hon själv helst skulle se Izabella Scorupco i programledarrollen.

"Jag älskar Eurovision!"

En annan artist med erfarenhet från "Melodifestivalen" är den forna Army of lovers-medlemmen Camilla Henemark.

– Jag skulle säga ja direkt, jag älskar Eurovision!, säger hon.

Som förslag på vilka andra som skulle kunna representera Sverige på ett bra vis för Europa kommer Camilla direkt att tänka på tre namn:

Jessica Almenäs är fantastisk. Även Jenny Strömstedt och Carina Berg är professionella.

Ett mer, högst osannolikt namn på Nyheter24:s lista, är den före detta "Big Brother"-deltagaren Hanna Widerstedt. Även om Christer Björkman nog hellre skulle fortsätta sitt liv som döv än att kontakta henne för det prestigefyllda uppdraget är vi säkra på att provokatören i alla fall skulle få tävlingen att bli ihågkommen för en lång tid framöver.

– Jag skulle säga ja, ja, ja om jag fick frågan. Jag skulle vara i extas!, säger Hanna till Nyheter24.
 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.