Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var.
1 av 5
Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var. - Foto: SCANPIX
Andreas tillsammans med exet Magnus Carlsson och Alcazar-kollegan Tess Merkel.
2 av 5
Andreas tillsammans med exet Magnus Carlsson och Alcazar-kollegan Tess Merkel. - Foto: Stella Pictures
Andreas på efterfest med Darin.
3 av 5
Andreas på efterfest med Darin. - Foto: Stella Pictures
Sångaren berättar nu öppenhjärtigt om sitt användande av droger och hur han blev ren.
4 av 5
Sångaren berättar nu öppenhjärtigt om sitt användande av droger och hur han blev ren. - Foto: Stella Pictures
I nya boken skriver han även om sin hiv-smitta., förhållandet med Magnus Carlsson samt en våldtäkt som ägde rum på 90-talet.
5 av 5
I nya boken skriver han även om sin hiv-smitta., förhållandet med Magnus Carlsson samt en våldtäkt som ägde rum på 90-talet. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

"Kunde välja på allt från kokain till ectasy, LSD och GHB"

Andreas Lundstedt, 40, avslöjar allt om sitt drogmissbruk i självbiografin "Mitt positiva liv".


Karriären

Andreas Lundstedt började sin artistkarriär redan som tonåring i gruppen Stage Four tillsammans med Lisa Nilsson, Peter Jöback och Lizette Pålsson. Hösten 2005 och våren 2006 spelade han huvudrollen i musikalen "Saturday Night Fever" på Oscarsteatern i Stockholm. 1998 bildade Lundstedt bandet Alcazar. Andreas har också flera gånger deltagit i "Melodifestivalen". Hösten 2007 debuterade han som programledare för "Ranking the stars" som sändes på Kanal5. 2010 debuterade Andreas som sommarpratare i "Sommar i P1" där han också friade till sambon Niklas Hogner.

Självbiografin "Mitt positiva liv" ges ut idag av Norstedts förlag.

År 2007 bestämde sig sångaren Andreas Lundstedt för att berätta att han var hiv-positiv i en intervju med tidningen QX. I samma artikel talade han också om att han började ta droger efter chockbeskedet om sjukdomen. Kokain var den drog han fastnade för.

— Det var väl någon form av flykt förstår jag idag. Men jag insåg ganska snart att droger inte var lösningen på problemet. Droger är kort och gott skit, sa han då.

I boken "Mitt positiva liv" berättar Andreas nu vidare om när missbruket var som värst. Han åkte bland annat på en drogresa till Amsterdam där han bestämde träff med en knarklangare på ett hotellrum.

— Han var där och vi kunde välja och vraka ur hans apotek som bestod av allt från kokain till ectasy, LSD och GHB. Vi var som små barn på julafton och diskuterade uppspelt hur vi skulle lägga ihop helgens partytaktik, skriver Andreas.

När knarklangaren plötsligt föll ihop på marken och började tugga fradga trodde Lundstedt att langaren skulle dö och att hans egen artistkarriär var över. Trots detta fortsatte han att missbruka kokain. Det var först när han kollapsade på scen år 2005 som han slutade ta droger för gott.

I boken berättar Lundstedt även om sin hiv-smitta, expojkvännen Magnus Carlsson, 38, och om våldtäkten han utsattes för i slutet av 90-talet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.