Stockholm

Tilde de Paula avslöjar: Så var Justin Bieber

Nyheter24:s Mimmi Lexander har träffat Tilde de Paula.
1 av 6
Nyheter24:s Mimmi Lexander har träffat Tilde de Paula. Foto: Foto: Andreas Lundberg/TV4
Tilde är aktuell i "Hela Svergie bakar" men hade aldrig velat ställa upp själv: "Absolut inte, det hade jag aldrig vågat".
2 av 6
Tilde är aktuell i "Hela Svergie bakar" men hade aldrig velat ställa upp själv: "Absolut inte, det hade jag aldrig vågat". Foto: Foto: Bingo Rimér/TV4
Tilde har träffat Justin Bieber för en intervju och berättar nu hur han var i verkligheten...
3 av 6
Tilde har träffat Justin Bieber för en intervju och berättar nu hur han var i verkligheten... Foto: Fotograf: Andreas Lundberg/TV4
" Han åker jorden runt, och var han än kommer står folk och bara vrålar. Det är sinnessjukt, det är en cirkus. Och mitt i detta så är han en ganska ung kille. Han hade en hel stab runt omkring sig hela tiden var han än gick", säger Tilde om Bieber.
4 av 6
" Han åker jorden runt, och var han än kommer står folk och bara vrålar. Det är sinnessjukt, det är en cirkus. Och mitt i detta så är han en ganska ung kille. Han hade en hel stab runt omkring sig hela tiden var han än gick", säger Tilde om Bieber. Foto: Foto: Fredrik Wannerstedt Söderberg Agentur /TV4.
Att träffa stora världsstjärnor är ingenting som skrämmer den rutinerade programledaren.
5 av 6
Att träffa stora världsstjärnor är ingenting som skrämmer den rutinerade programledaren. Foto: Foto: Andreas Lundberg/TV4
Tilde hinner inte med att blogga, men twittrar däremot mer än gärna. Ni hittar henne på https://twitter.com/DeTilde.
6 av 6
Tilde hinner inte med att blogga, men twittrar däremot mer än gärna. Ni hittar henne på https://twitter.com/DeTilde. Foto: Foto: Andreas Lundberg/TV4

SÖNDAGSINTERVJU. Nyheter24:s Mimmi Lexander har snackat kärlek, Bieber, Blondinbella och hur det känns att bli utsedd till Sveriges sexigast kvinna med Tilde De Paula.


Läs mer
Mer om Tilde de Paula

Familj: Tilde de Paula, 39, har barnen Elian, 12, och Zion, 11, dottern Naemi, 7, sedan tidigare förhållanden. 2011 fick hon och sambon Thomas Eby, 31, sonen Ilyah, 1. Thomas sjunger i salsabandet Calle real, spelar slagverk och körar i bandet Hoffmaestro och bandet Rafa Orchestra. 

Aktuell: Som programledare i “Nyhetsmorgon” samt “Hela Sverige bakar” som sänds på Sjuan klockan 21.00 på torsdagar. I programmet tävlar tolv okända svenskar om att blir Sveriges bästa hemmabagare.


“Hela Sverige bakar” skiljer sig en del från dina tidigare program. Varför har du valt att leda det?
— För att det är jätteviktigt att få jobba med olika projekt. Men det främsta själet var deltagarna. Det är tolv människor som går in med otrolig lust, passion och kunskap. Och för en av dem förändras livet.

Skulle du själv ha vågat ställa upp i tävlingen?
— Aldrig, det hade jag absolut inte vågat!

Hon sover fyra timmar per natt, är aktuell i två olika teveprogram, går upp tre på morgonen för att hinna till "Nyhetsmorgon", har fyra barn, är mentor åt unga journaliststuderande och har dessutom hunnit med att skriva gästkrönikor, givit ut en bok och har en annan färdig i datorn. Hur Tilde De Paula, 39, får ihop livet kan tyckas vara ett mirakel.

Fyrabarn med tre olika pappor – hur får du det att funka rent praktiskt?
—Folk tror att det är så mycket mer komplicerat än det är. Jagtror att om man har en relation som fungerar, och de vuxna är vuxna,då funkar det. Det är klart att det är mycket meck med matsäckaroch gymnastikkläder och föräldramöten, men det är ju inte detsom tär. Det som har tärt på mig tidigare är att jag inte harräckt till till både jobb och familj. Men barnen får ta mycketeget ansvar, berättar Tilde för Nyheter24.

Efter två kraschade förhållanden var Tilde för några år sedan ensam med tre barn och två olika pappor att samarbeta med. Hon hade inga tankar på en ny man, men plötsligt dök Thomas Eby, 31, upp och tog henne med storm. För ett drygt år sedan fick de sonen Ilyah ihop.

Är Thomas “The One”?
— Ja, det är han. Och jag vet inte hur jag vet det, jag bara vet att det är så. Jag var försiktig i början, men när jag väl vågade känna tillit så släppte jag på.


Relationen till exen


Hurär relationen till första barnens pappor – är ni all big happyfamily?
—Alla relationer är väldigt bra, och det är en förutsättning föratt jag ska må bra.

Möterdu mycket kritik från folk över att ha barn med tre olika män?
— Det är möjligt, men de säger det i så fall inte till mig. Så jag väljer att tolka det som att nej, folk har inte åsikter om det. Livet är som det är, man gör så gott man kan. Jag försöker att vara trevlig mot folk jag möter, och jag hoppas och tror att det är värt mer än en bild av mig folk har fått via tidningar.

Tror du på karma, meningen eller ödet?
— Shit vilken bra fråga, den har jag faktiskt aldrig fått! Jag tror att godhet föder godhet. I den mån det är karma.

I något slags religiöst sammanhang?
— I ett allmänmänskligt sammanhang. Man behöver inte alls vara troende, religiös, flummig eller speciellt spirituell ens. Eller så här: när jag känner att jag gör gott så mår jag ju bättre i mig själv. Så om inte annat är det en ganska egoistiskt härlig känsla. Sprid det goda, men kanalisera det dåliga.


Om osanningar i pressen


Du har varit ganska öppen med att prata om kärlek och relationer i pressen. Kan du ångra det?
— Nej, att ångra saker man gjort när man var yngre tror jag inte på. Jag gjorde väl så gott jag kunde utifrån de förutsättningar jag hade då. Men däremot så upplever jag nog inte alls att jag varit så öppen, men det kanske är för att jag vet att det finns så mycket mer. Man får också skilja på vad jag har sagt, eller vad som sagts. Allt som har skrivits om mig är ju inte saker jag har sagt.

Vad är det för saker du syftar på, som du aldrig skulle prata om i media?
— Jag har inget problem med att prata om att jag älskar min man, det berättar jag gärna. Men så mycket mer detaljer än så berättar jag inte. Och av respekt för mina barns pappor så pratar jag inte om mina tidigare relationer annat än att jag kan säga att det funkar bra.

Vad är det konstigaste du läst om dig själv som inte varit sant?
— Det är klart att jag läst mycket som inte stämmer. Men jag vill inte dra upp sånt, det är att hålla liv i lögner.


Är mentor åt unga tjejer


Du var på plats när Isabella "Blondinbella" Löwengrip lanserade sin senaste bok och intervjuade henne på scen. Hur kom det sig?
— Hon bad mig faktiskt att intervjua henne. Jag tycker att hon är en jävligt duktig, stark och driftig tjej. Jag tycker om när vi tjejer hjälper varandra. Jag väljer till exempel att vara mentor åt tjejer som pluggar media eller journalistik, fikar, tipsar, mejlar och så. Det är viktigt att hjälpa, stötta och lyfta varandra.

Läser du Isabellas blogg?
— Inte bloggen, men böckerna. Jag läser inga bloggar alls. Jag bloggar inte heller. Jag hinner inte, jag väljer bort det.

Men twittrar gör du?
— Det är ett lagom format, det går fort och är bara 140 tecken. Där kan man också kommunicera direkt med andra som twittrar eller följer en. När jag får en kommentar går jag alltid in och kollar på deras profil för att se vem det är som skriver.

Det måste vara många killar som skriver?
— Faktiskt inte. Du menar att det skulle vara en övervikt av män? Tycker du att jag är lite hot and chunky?

Du har ju blivit utsedd till Sveriges sexigaste kvinna, herregud!
— Det var ju fan förra milleniet! Jag tycker att det var en väldigt rolig titel, men man måste ju ta det med en nypa salt, och sen så får man komma ihåg att det är 13 år sen.


"Haft stunder när jag känt mig skithärlig"


Men ändå, det måste ju vara en del män som hör av sig?
— Nej, jag skulle säga att det är mest kvinnor. Jag tycker att det är så roligt att du förutsätter att det är män! Jag tar det som en komlimang, jag tänker att du tror att det finns anledning till det. Och då säger jag tack!

Men tillbaka till 1999 – hur kändes det att få titeln som Sveriges sexigaste av Slitz?
— Så jäääävla fint. Nej, jag kommer inte ens ihåg. Jag har aldrig tagit den utmärkelsen som någon slags sanning, jag tror mer att det passade bra det året. Therese Alshammar hade varit innan, och det var väl typ “nu har vi haft en idrottstjej, nu tar vi en tevetjej”.

Så du har inte känt dig som en sexsymbol?
— Jag har säkert haft stunder när jag har känt mig skithärlig, men inte för att jag fick titeln!


"Det är sinnessjukt - det är en cirkus"


Du har intervjuat otaliga kändisar genom åren. Det måste finnas någon du blivit riktigt starstrucked av?
— Nej, för alla är människor. Det spelar ingen roll om det är en superkändis, en idrottsstjärna eller Justin Bieber eller en helt vanligt person med en extraodrinär histora. När man väl sitter där så är alla bara människor. Men däremot när jag började göra "Nyhetsmorgon" och skulle göra intervjuer med statsministern eller de andra tygnsta politikerna vi har, då var jag lite spänd.

Appropå Bieber, han verkar ha blivit en riktig liten diva. Hur var han på riktigt?
— Han åker jorden runt, och var han än kommer står folk och bara vrålar. Det är sinnessjukt, det är en cirkus. Och mitt i detta så är han en ganska ung kille. Han hade en hel stab runt omkring sig hela tiden var han än gick. Jag tycker att han under de omständigheterna var duktig. Men han var just “duktig”, förstår du? Han levererar, han var professionell. Jag kan känna: “Fan, kan han inte bara få vara en grabb också?”.

Men ärligt nu, har han inte fått hybris?
— Det är svårt, tror jag, att inte få det när man är så “pamprad” av alla som han är. Han parerar nog ganska mycket, han låter nog inte folk komma honom inpå livet på riktigt. Och det är ju alltid roligare att göra en intervju med en människa som släpper in en.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.