1 av 6
- Foto: Stella Pictures
2 av 6
- Foto: Stella Pictures
3 av 6
- Foto: Stella Pictures
4 av 6
- Foto: Stella Pictures
5 av 6
- Foto: Stella Pictures
6 av 6
- Foto: Stella Pictures

Rebecca Simonsson: "Jag vill inte riva upp några sår"

Nyheter24:s Citty Olsson pratar kritik, att dumpa en kille på det mest taskiga sätt och vad hon tycker om andra bloggare med Rebecca Simonsson.


She got swag in a bag

Rebecca Simonsson gjorde sig känd genom gruppen "Sunblock" där hon tillsammans med Pernilla Lundberg och Oksana Andersson. Sen dess har hennes karriär enbart gått uppåt och framåt och i dag är hon bland annat sångerska, designer, bloggare och nattklubbsprofil. 


Rebecca.Hur mår du? Är du en av de trasiga, utarbetade själarna eller känner du att varje kamp är en fight värd att ta?

–– Tycker du attutarbetad och trasig själ har något med varandra att göra? Jag jobbar mycket,tar hand om mig själv och all den kamp mot det man vill, är definitivt en kampvärd att ta.

Jag ser dig som ganska... perfekt. Är du perfekt?

–– Oj. Perfekt är ett tungt ord att bära, men tack. Men herregud, nej. Jag ärlångt från perfekt. Jag kan se ordet perfekt lite som att man då ska vara somandra vill vara, och det är jag ju långt ifrån.

Vad har du för komplex? Har du några komplex du "fixat till"?

–– Nja. Komplex är lite för allvarligt. Det är klart att jag kan störa mig påolika saker, men det ändras varje dag. I allmänhet är jag nöjd med vad jag har.

Vad tycker du om att Blondinbella hela tiden levererar en lycklig fasad trotsatt hon måste sjukskriva sig på grund av stress?

–– Jag tycker inte alls att Isabella levererar en perfekt fasad, tvärtom. Hongår ofta ut med saker som andra tjejer inte vågar. Hon skrev om sinaakneproblem, hon skrev om när hon blev sexuellt antastad och om när hon gick ini väggen. Om det hade handlat om att hon ville att folk skulle tycka att honvar perfekt hade hon nog hållit den informationen för sig själv. Hon är bra förSverige och jag tycker hon ska fortsätta egoboosta.

Varför ska man inspireras eller inte inspireras av dig?

–– Jag är den jag är, jag gör det jag vill göra. I regelboken anses det kanskeinte vara det bästa, och det är väl så det är. Jag kämpar för det jag vill ochuppmanar alla att göra likadant. Jag jobbar främst för att tjejer ska våga tropå sig själva och finna inre kraft. Och hålla ihop. Det tycker jag inte att mankan hitta något fel i.

Du är tydligen med i "Sofis Mode"-böckerna. 

–– Ja, min karaktär där heter Rebecca Rasmussen och är definitivt en glad prick.Jag är inte riktigt som henne, men ja, jag är väl ganska galen. Jag älskar attfesta, precis som Rasmussen.

Du har jobbat en hel del i nattklubbsvärlden. Hur ställer du dig till den storakonsumtionen alkohol och droger i Stockholm?

–– Det vill jag inte över huvud taget kommentera. Hur man än vrider och vänderpå det så får vi inte ut något bra svar på den här frågan.

Hur många kändisar smörar för dig för att få gästlistor, bord etcetera? 

–– Jag har hört ALLT. Fantastiskt vad folk kan ta till för att gå före i en kö.

Får du mycket skit och kritik av folk? Vad säger de?

–– Jag får mer positiv än negativ kritik. Det är helt olika. Det kan handla omhuruvida jag är en bra förebild eller ej, vissa påstår att jag är dryg och såvidare. Kommentarer som sådana rinner av mig lika snabbt som jag läser dem ochall kritik är välkommen. Så länge man håller det till en bra nivå och så längekritiken är konstruktiv.

Vad är det värsta du gjort mot någon?

–– Jag var tillsammans med en kille när jag bodde i Milano. Vi skulle flyttaihop och jag skulle hem för att hälsa på. Han skrev på papper på lägenheten ochväntade på mig. Men jag åkte aldrig tillbaka. Hjärtlöst och omoget. Jag bordedefinitivt skött det bättre, men jag var ganska egoistisk och väldigt ung. Idag är vi dock vänner, tack och lov.

Vad tycker du om när till exempel Kissie eller någon annan skandalbloggareskriver att hon gillar din kollektion?

–– Jag blir otroligtglad när någon gillar det jag jobbar hårt för,
oavsett vem det är.

Har du blivit utsatt för stalking någon gång? Berätta.

–– Jag inte riva uppnågra sår, så jag låter det vara osagt.

Hur mycket inspireras du av Lana Del Rey?

–– Hon är cool ochduktig, men ganska långt ifrån hur jag är. Lite för lugn
för min smak.

Vad tycker du om när folk jämför dig med Lady Gaga?

–– Tröttsamt.Sverige i ett nötskal.

När kommer nästa låt?

–– Just nu sitter jag mest i studion och försöker komma på vad jag ska göra härnäst. Jag är inne i en ganska exprimentiell period och satsar nog på att släppanågot först nästa år. Jag har så satans mycket att göra just nu, så jagförsöker balansera det först och främst. ”Give Me That O” och ”Borderland” finns. Men ”Swag In A Bag” finns bara på youtube.


Vad händer här näst? Ska du vila lite?

–– Jag har redanbörjat jobba på min fjärde klädkollektion som kommer nästa år. Förutom det såjobbar jag för fullt som programledare för ”Project Runway Eftersnack” och påtisdag kommer det fjärde avsnittet av ”Rebecca Stella” på Pocket Entertainment.Nu åker jag strax till Los Angeles också. Tack och lov för det. 

Åh. Så många frågor. Är du kär i An21? Har du haft ihop det med Darin? Vad är egentligen the business med Saade?

–– Inget jag någonsin kommer kommentera.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!