I två år har Kikki kämpat för sin sak. Men nu döms hon till dagsböter.
1 av 3
I två år har Kikki kämpat för sin sak. Men nu döms hon till dagsböter. - Foto: Johan Engman / SCANPIX
Hovrätten köper inte Kikkis förklaring om att hon trott att hon köpt sömntabletter.
2 av 3
Hovrätten köper inte Kikkis förklaring om att hon trott att hon köpt sömntabletter. - Foto: All Over Press Norway/Sigbjørn Vedeld
Nu väntar 10 000 kronor i dagsböter.
3 av 3
Nu väntar 10 000 kronor i dagsböter. - Foto: Nina Torsede, Kamerareportage All Over Press

Kikki Danielsson dömd för narkotikasmuggling

Hovätten köpte inte Kikki Danielsson förklaring att hon trodde att hon köpt insomningstabletter på nätet. Idag dömdes hon till dagsböter för narkotikasmuggling.


Detta har hänt

Den 16 oktober 2010 beslag­tog tullen på Arlanda ett paket adresserat till Kikki Danielsson som innehöll 240 tabletter à 10 milligram innehållandes den narkotikaklassade substansen Diazepam.

Den 7 april 2011 delgavs sångerskan misstanke om narkotikasmuggling under ett förhör på polishuset i Bollnäs.

Den 4 april 2012 friades Kikki av Hudiksvalls tingsrätt.

Några veckor senare överklagade domaren till hovrätten.

Den 1 november 2012 döms Kikki till totalt 10 000 kronor i dagsböter. Hon slipper därmed fängelse.

Den 16 oktober 2010 stoppades ett paket i tullen påArlanda adresserat till Kikki Danielsson, 60. Innehållet var 240tabletter av det narkotikaklassade preparatet Diazepam.

Sångerskanåtalades för narkotikasmuggling, men friades den 4 april i år avHudiksvalls tingsrätt. Domstolen ansåg då att det inte fanns någotbrottsligt uppsåt bakom beställningen. Kikkis förklaring var atthon trott att hon beställt insomningstabletterna Stilnoct, som hon tidigare fått utskrivet av läkare.

"Jag fattade ingenting"

–Jagtittar ofta på läkarserier och har skrivit upp vissa namn på justinsomningstabletter som jag memorerat och sedan har jag kollat uppvissa, berättade Kikki i teveprogrammet "Adam Live" i februari i år.

– Det kom ett brev från tullen, och jag tänkte: "jag har inte gjort något", jag fattade ingenting. Så blev jag kallad till förhör, och hur ska jag kunna veta att de det ger till patienter på sjukhus i USA, klassas som knark, sa hon då.

Slipper fängelse - men får dagsböter

Mennågra veckor efter att hon friats överklagade åklagaren Ann-Charlotte Bålman domen till hovrätten,som nu dömt sångerskan till 100 dagsböter á 100 kronor, skriver Expressen.

Både Stilnoct som var det som Kikki Danielsson beställde, och diazepamtabletter som skickades, är narkotikaklassade. Att sångerskan fått andra tabletter än de hon beställde innebär inte att hon kan undgå ansvar för den beställning hon gjort, fastslår hovrätten.

Tröstar sig med shopping

Kikki berätta nyligen om hur hon samtidigt som ärendet tagits upp i rätten igen förlorat tre husdjur på två veckor. För att hantera den tuffa perioden har hon tröstat sig med att shoppa.

– Det brukar bli att jag har fyra-fem kassar med mig. Det är krimskrams. Kanske någon ­present till någon. Jag handlar på billighetsaffärer där saker kostar 10 eller 20 kronor. Tre diskmedel för 20 spänn och så där, säger hon till Expressen.

Hon menar även att hon tror att hon blivit ­hårdare åtgången av det svenska rättsväsendet eftersom hon är offentlig - och kvinna.

– Jag känner att jag är utnyttjad. Man låter mig bära hundhuvudet, sa hon då.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!