Prinsessan Madeleine är omringad av rika män.
1 av 3
Prinsessan Madeleine är omringad av rika män. - Foto: Stella Pictures
Pappa Kungens plånbok får lida.
2 av 3
Pappa Kungens plånbok får lida. - Foto: Stella Pictures
Snart är även Chris O'Neill med på dessa familjebilder.
3 av 3
Snart är även Chris O'Neill med på dessa familjebilder. - Foto: Stella Pictures

Nu slipper du betala för Maddes bröllop

Chris O'Neill och kungen har slantar så det räcker och blir över. Det resulterar i att vi skattebetalare slipper pröjsa för bröllopet mellan Madeleine och Chris.


Detta kan man göra för 14 miljoner kronor

Till exempel ge 100 kronor till 140 000 fadderbarn via Plan, köpa 350 000 stycken nummer av Situation Stockholm eller skänka 7000 stycken 2 000 kronors-hygienpaket via Röda Korset. Ett paket hjälper 100 personer efter en naturkatastrof. 

Kritiken blev för stor. Till och med Kungen fick vika sig till slut. Nu har han gått med på att själv betala prinsessan Madeleine bröllop - efter debattartikeln på LT.se. Vänsterpartisten Staffan Norberg, som skrev debattartikeln, är mer än nöjd med den kloke Kungens beslut. 

– Jag gör tolkningen att Kungen läser LT:s debattsida, precis som en klok Kung bör göra. Och det är bra att han lyssnar in vad folket tycker – precis som en klok Kung ska göra, säger han. 

Kungens presschef Bertil Ternert menar att folket ska stå för kronprinsessans bröllop, men inte en vanlig prinsessas. 

– Däremot när det gäller prinsessors och prinsars bröllop så finansieras de inte med skattepengar utan privat. Det finns ju en kunglig släktförmögenhet som har förvaltats i 200 år, säger Bertil Ternert. 

Varför debattartikeln skrevs och varför det hela blev en nyhet är däremot oklart. Redan 2009 konstaterade Fredrik Reinfeldt att Kungen kommer betala för sin yngsta dotters bröllop. Den gången hette pojkvännen Jonas Bergström

– Vi har inte fått någon sådan framställan. Kungen täcker kostnaderna för bröllopet, sa Fredrik Reinfeldt . 

Bröllopet ställdes in - Jonas var otrogen

Bröllopet ställdes in efter att det avslöjats att Jonas Bergström varit otrogen mot prinsessan med 21-åriga norskan Tora Uppstrøm Berg. 

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, sa hon i intervjun med norska Se & Hör.

– Hade jag vetat att han hade en flickvän hade jag aldrig gjort något. Jag ­tycker synd om Madeleine som har en otrogen kille och jag kan bara säga att jag är glad att drottning Silvia nu har bekräftat att bröllopet är uppskjutet, säger Tora till tidningen.

Något som krossade Madeleine - och drottning Silvia. 

– Tyvärr blir det inget bröllop i år. Det säger sig självt. Det är mycket som händer nu och det är väldigt intensivt, sa Silvia.

Kan betala för både ett, två och tre bröllop

Men det är nya tider. Prinsenssan har hittat sin prins i den stenrike affärsmannen Chris O'Neill. Vad bröllopet kommer kosta är ännu inte fastställt, vad som däremot är fastställt är att Chris O’Neill inte behöver snåla. O’Neill är nämligen mångmiljonär och i slutet av 2011 var den hedgefond han äger till en viss del värd cirka 460 miljoner kronor. Flera av hans systrar har adliga män och hans mamma är god vän med Donald Trumphs fru, Ivana. Enligt uppgifter kostar Madeleine och Chris lägenhet på Manhattan ungefär 40.000 kronor i månaden.

Även Kungen är god för pengarna . Men det är inte heller en nyhet. Hans senaste taxerade förmögenhet ligger på 295 miljoner kronor. Men även Madeleine har pengar så det räcker till ett bröllop eller två. Hon taxerade en förmögenhet på över 26 miljoner kronor 2010. 

Bröllopet kommer att äga rum i Stockholm sommaren 2013. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.