Bläddra för att se Fredriks bilder.
1 av 8
Bläddra för att se Fredriks bilder. - Foto: Fredrik Etoall
The Hives på scen.
2 av 8
The Hives på scen. - Foto: Fredrik Etoall
Elin Kling.
3 av 8
Elin Kling. - Foto: Fredrik Etoall
Obs: Bilderna är beskurna av Nyheter24.
4 av 8
Obs: Bilderna är beskurna av Nyheter24. - Foto: Fredrik Etoall
Icona Pop.
5 av 8
Icona Pop. - Foto: Fredrik Etoall
6 av 8
- Foto: Fredrik Etoall
7 av 8
- Foto: Fredrik Etoall
Alice Cooper.
8 av 8
Alice Cooper. - Foto: Fredrik Etoall

”Kameran är min penisförlängare”

De senaste 16 åren har fotografen Fredrik Etoall dedikerat sitt liv åt att ta bilder, vilka har publicerats i bland annat Interview och Playboy. Världskända profiler har stått framför hans lins. För några dagar sedan blev han uppringd av Kelly Cutrone, känd från Americas Next Top Model. För Therese Kjellson berättar Etoall vad samtalet handlade om.


Mer om Fredrik

Fredrik Etoall är 33 år gammal och började fotografera 1996 vid 16 års ålder. 1998 blev Fredrik assistent åt prisbelönta fotografen Christer Strömblom och 2004 startade han sitt eget bolag Etoall. 

Han har plåtat åtskilliga kändisar och gjorde senast WESCs reklamkampanj och har även gjort succéduon Icona Pops två senaste musikvideos. 

Se fler bilder här.

Följ Fredrik på Instagram: @etoall

Fredrik Etoall började sin karriär som assistent åt prisbelönta fotografenChrister Strömholm och startade därefter sitt självbetitlade bolag. Förstaegna utställningen ägde rum på Waynes Coffee och för att fåpublicitet ringde Fredrik själv upp tidningen Metro. 

– Jag fick ennotis, men det häftigaste var att min notis var på samma sida sommin barndomsidol Alice Cooper, då tyckte jag att det var detcoolaste som hänt mig, berättar Fredrik.

I dagär han känd för sitt egna bildspråk och varje bild speglar hansenergiska personlighet. Fredrik flygs in till fester över helavärlden. Han kunde inte bli Zlatan - men är påväg att bli någon slags motsvarighet inom sitt yrke.

Finnsdet någon speciell del som tagit dig dit du är idag?

– Förvarje framgångsrik person krävs det mer än bara tur, i mitt fallhar jag arbetat väldigt hårt och varit extremt fokuserad på mittyrke. Kameran är mitt verktyg för att leva det liv jag lever i dag,det är min penisförlängare, säger Fredrik.

Vadgör du för att slå igenom utanför Sveriges gränser?

– Jagär väldigt fokuserad och vet vad jag vill, däremot vet jag intealltid vägen dit. Ofta innebär den vägen möten med människorpå olika tillställningar som ger mig möjligheten att ta mig frånA till B. Jag tar tag i saker direkt, jag kan inte vänta på attnågon ska göra saker åt mig, "fuck it", då gör jag det själv,skrattar Etoall.

"Jag gör alla till rockstjärnor"

Detär en otroligt social kille den här Fredrik och jag gissar attdet är en av orsakerna till att hans bildspråk blir så bra. 

–En av mina bra egenskaper är att jag har en personkännedom när jagplåtar. Det handlar om att lyfta personen och plocka ur sidor deminte visste fanns. Jag gör folk till rockstjärnor och får alla attkänna sig snygga, konstaterar Fredrik.

Hansbilder pryder väggarna på Arlanda flygplats, syns i internationellatidningar som Harper's Bazaar och Interview. Men ännu finns det drömmar kvar.

– Att få plåta ett omslagför tidningen Interview med Lady Gaga eller Rihanna skulle varastort. 

För några dagar sedan fick han ett samtal. Ett spännande sådant. KellyCutrone, en av jurymedlemmarna i "America's Next Top Model" tog kontaktmed Fredrik. Hon driver en av världensmest framgångsrika PR-byråer People's Revolution och var med i den populära MTV-serien ”The City”. Nyligen skrev Kelly: ”Fredrikis one of my favorite directors/photographers in the world”, påsin Facebook-sida.

– Jagvar i alperna och plåtade Petter Northug när hon ringde och frågadenär vi skulle ses och undrade vart fan jag var. Jag fattadeingenting men sen förklarade hon att hon gillade mina bilder ochville ses på hennes kontor i New York, säger han och fortsätter:

– En vecka senare satt jag påhennes kontor, mer kan jag inte säga just nu, avslutar enhemlighetsfull Fredrik.

Se Etoalls video för Icona Pop här:


/
/
/
/
Senaste nytt

Smith och Wickihalder kvalade till final

1 timme sedan

Smith och Wickihalder kvalade till final

2 timmar sedan
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.

Lykke Li tolkar Cash – och hintar om ny musik

igår 15:34
Artisten Lykke Li har släppt en cover av countrylegendaren Johnny Cash stora hit "Ring of fire" från 1963. Låten, som släpptes på fredagen, dyker upp i den nya Netflix-filmen "Damsel" med premiär den 8 mars, skriver Variety.

Norska Beck-stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

igår 15:18
Den norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från Beck och Game of Thrones, blir förvånad när han hör att Marcus och Martinus ska delta i den svenska melodifestivalen. – Det är ju sinnessjukt!, säger han till Expressen.

Sven-Erik om kåtpillren i Hotell romantik: “Har haft..."

igår 15:02
När Sven-Erik lade ner "kåtpiller" i packningen till "Hotell romantik" blev kvinnorna skeptiska. Nu avslöjar han vad som egentligen gömde sig i väskan.