Bläddra för att se Fredriks bilder.
1 av 8
Bläddra för att se Fredriks bilder. - Foto: Fredrik Etoall
The Hives på scen.
2 av 8
The Hives på scen. - Foto: Fredrik Etoall
Elin Kling.
3 av 8
Elin Kling. - Foto: Fredrik Etoall
Obs: Bilderna är beskurna av Nyheter24.
4 av 8
Obs: Bilderna är beskurna av Nyheter24. - Foto: Fredrik Etoall
Icona Pop.
5 av 8
Icona Pop. - Foto: Fredrik Etoall
6 av 8
- Foto: Fredrik Etoall
7 av 8
- Foto: Fredrik Etoall
Alice Cooper.
8 av 8
Alice Cooper. - Foto: Fredrik Etoall

”Kameran är min penisförlängare”

De senaste 16 åren har fotografen Fredrik Etoall dedikerat sitt liv åt att ta bilder, vilka har publicerats i bland annat Interview och Playboy. Världskända profiler har stått framför hans lins. För några dagar sedan blev han uppringd av Kelly Cutrone, känd från Americas Next Top Model. För Therese Kjellson berättar Etoall vad samtalet handlade om.


Mer om Fredrik

Fredrik Etoall är 33 år gammal och började fotografera 1996 vid 16 års ålder. 1998 blev Fredrik assistent åt prisbelönta fotografen Christer Strömblom och 2004 startade han sitt eget bolag Etoall. 

Han har plåtat åtskilliga kändisar och gjorde senast WESCs reklamkampanj och har även gjort succéduon Icona Pops två senaste musikvideos. 

Se fler bilder här.

Följ Fredrik på Instagram: @etoall

Fredrik Etoall började sin karriär som assistent åt prisbelönta fotografenChrister Strömholm och startade därefter sitt självbetitlade bolag. Förstaegna utställningen ägde rum på Waynes Coffee och för att fåpublicitet ringde Fredrik själv upp tidningen Metro. 

– Jag fick ennotis, men det häftigaste var att min notis var på samma sida sommin barndomsidol Alice Cooper, då tyckte jag att det var detcoolaste som hänt mig, berättar Fredrik.

I dagär han känd för sitt egna bildspråk och varje bild speglar hansenergiska personlighet. Fredrik flygs in till fester över helavärlden. Han kunde inte bli Zlatan - men är påväg att bli någon slags motsvarighet inom sitt yrke.

Finnsdet någon speciell del som tagit dig dit du är idag?

– Förvarje framgångsrik person krävs det mer än bara tur, i mitt fallhar jag arbetat väldigt hårt och varit extremt fokuserad på mittyrke. Kameran är mitt verktyg för att leva det liv jag lever i dag,det är min penisförlängare, säger Fredrik.

Vadgör du för att slå igenom utanför Sveriges gränser?

– Jagär väldigt fokuserad och vet vad jag vill, däremot vet jag intealltid vägen dit. Ofta innebär den vägen möten med människorpå olika tillställningar som ger mig möjligheten att ta mig frånA till B. Jag tar tag i saker direkt, jag kan inte vänta på attnågon ska göra saker åt mig, "fuck it", då gör jag det själv,skrattar Etoall.

"Jag gör alla till rockstjärnor"

Detär en otroligt social kille den här Fredrik och jag gissar attdet är en av orsakerna till att hans bildspråk blir så bra. 

–En av mina bra egenskaper är att jag har en personkännedom när jagplåtar. Det handlar om att lyfta personen och plocka ur sidor deminte visste fanns. Jag gör folk till rockstjärnor och får alla attkänna sig snygga, konstaterar Fredrik.

Hansbilder pryder väggarna på Arlanda flygplats, syns i internationellatidningar som Harper's Bazaar och Interview. Men ännu finns det drömmar kvar.

– Att få plåta ett omslagför tidningen Interview med Lady Gaga eller Rihanna skulle varastort. 

För några dagar sedan fick han ett samtal. Ett spännande sådant. KellyCutrone, en av jurymedlemmarna i "America's Next Top Model" tog kontaktmed Fredrik. Hon driver en av världensmest framgångsrika PR-byråer People's Revolution och var med i den populära MTV-serien ”The City”. Nyligen skrev Kelly: ”Fredrikis one of my favorite directors/photographers in the world”, påsin Facebook-sida.

– Jagvar i alperna och plåtade Petter Northug när hon ringde och frågadenär vi skulle ses och undrade vart fan jag var. Jag fattadeingenting men sen förklarade hon att hon gillade mina bilder ochville ses på hennes kontor i New York, säger han och fortsätter:

– En vecka senare satt jag påhennes kontor, mer kan jag inte säga just nu, avslutar enhemlighetsfull Fredrik.

Se Etoalls video för Icona Pop här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anders Bagges rädsla – vill flytta från Sverige: ”Oacceptabelt”

Matknepet tittarna inte fick se – det åt Robinson-deltagarna för att klara tävlingarna

1 timme sedan
Att svält är en del av att vara med i Robinson – det är det många som vet. Men hur lite äter man egentligen och vad hade deltagarna för knep innan tävlingar?

Julia Franzén om Bingo Rimér: "Är ett skämt"

1 timme sedan
​Bingo Rimér öppnar upp sig om ensamheten i relationen med Julia Franzén. I "Bingo och Julia" talar han ut och gråter i parterapin.

Omstritt förlag vill AI-återskapa författarröst

2 timmar sedan
Det omstridda norska förlaget Legatum Publishing vill återskapa författaren och Nobelpristagaren Knut Hamsuns röst med hjälp av AI-teknik.

Slash gör musiken när svensk bok blir serie

idag 10:56
Slash, mest känd som gitarrist i Guns'n'Roses ska göra musiken när den svenska boken "Kråkflickan" blir tv-serie, skriver Deadline.

Det tycker Tilde de Paula är mest avtändande: ”Relationsdödare”

idag 10:09
Programledaren Tilde de Paula Eby har varit med i många olika tv-program genom tiden. I en intervju med Amelia avslöjar hon hur hon hanterar kritik – och vad som är mest avtändande hos en partner.