Bingo håller inte med Skatteverket.
1 av 4
Bingo håller inte med Skatteverket. - Foto: Stella Pictures / Andreas L Eriksson
Bingo med sambon Katrin Zytomierska och parets gemensamma son Ringo.
2 av 4
Bingo med sambon Katrin Zytomierska och parets gemensamma son Ringo. - Foto: Stella Pictures
Med porrstjärnan Puma Swede.
3 av 4
Med porrstjärnan Puma Swede. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Bingo Rimer med vännen Magdalena Graaf.
4 av 4
Bingo Rimer med vännen Magdalena Graaf. - Foto: Stella Pictures

Bingo Rimér överklagar skyhög skattesmäll

Fotografen ger sig inte utan en fight. – Jag har inga problem med att betala skatt så länge den är korrekt, säger Rimér till Nyheter24.


Bloggen avslöjade Gynning

Carolina Gynning försökte göra avdrag för resor, kläder och smink till ett värde av närmare 400 000 kronor. Men hon avslöjades av sin egen blogg. 

Mångsysslaren överklagade skattesmällen på närmare 230 000 kronor.

Fotografen Bingo Rimér, 37, överklagar Skatteverkets beslut att eftertaxera honom med flera hundra tusen kronor för oredovisad lön. Skatteverket grundar sitt beslut på att Rimér i flera år varit anställd för att arbeta med marknadsföringen i ett thailändskt bolag, utan att skatta för sina inkomster i Sverige. 

– Jag har inga problem med att betala skatt så länge den är korrekt. Men när man anser att man blivit felaktigt eftertaxerad bör man ju rimligtvis få det prövat av domstol, säger Rimér till Nyheter24.

– Vissa av skatteverkets punkter har jag full förståelse för och jag har redan betalat in summor där jag tycker att de gjort en korrekt bedömning. Det är vissa punkter jag inte håller med om som jag överklagat.

Hur har du upplevt den här processen?

– Man känner ju sig liten när man inte är helt överens. Det blir lite David mot Goliat. Det är svårt att vinna. Om de bestämmer sig för att det är så här så spelar det ju ingen roll vad jag tycker. Men man vill ju alltid hävda sin rätt – även om man möter Goliat.

Skatteverket kom Rimér på spåren genom ett arbetsgivarintyg i samband med en låneansökan. 

Sambon tvingades betala straffskatt

För drygt ett år sedan kunde Nyheter24 avslöja att Rimérs sambo Katrin Zytomierska upptaxeras med över 200 000 kronor och tvingades betala straffskatt efter att Skatteverket granskat hennes bolag.

Bingo om personligt varumärke och entreprenörskap:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!