I kväll gäller det!
1 av 5
I kväll gäller det! - Foto: FameFlynet Sweden
Det är förmodligen så här du kommer ihåg Robin. Då kom han tvåa i Idol 2011.
2 av 5
Det är förmodligen så här du kommer ihåg Robin. Då kom han tvåa i Idol 2011. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /
Han förlorade mot Amanda Fondell som även hon ställde upp i årets Mello.
3 av 5
Han förlorade mot Amanda Fondell som även hon ställde upp i årets Mello. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Här på genrepet inför Mello - flera kilo lättare.
4 av 5
Här på genrepet inför Mello - flera kilo lättare. - Foto: Jonas Ekstrˆmer / SCANPIX
Här i Idol 2011.
5 av 5
Här i Idol 2011. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Robin: "Känner smaken av vinst redan nu"

Robin Stjernberg har blivit hela Sveriges flickfavorit med Melodifestivalens träffsäkraste falsett. – Jag känner smaken av vinst redan nu, säger Robin i en intervju med Nyheter24.


Mer om Robin

Robin är född 1991 och deltog i svenska "Idol" 2011. Han mötteAmanda Fondell i finalen. 

Han fick 48 % av rösterna. 

Det har gått spikrakt uppåt för Hässleholmskillen och "Idol"-profilen Robin Stjernberg, 21, i och med årets medverkan i "Mello".

–InnanMelodifestivalen började hade jag 6000 fans som nu har expanderattill 32000,det är helt sjukt kul och jag är tacksam för allt stöd jaghar fått, säger han till Nyheter24.

Falsettmaraton-låtensutdragna refräng bygger påflickfavoritens uppväxt tillsammans med pappa och syster. Robinsmamma har varit frånvarande under större delen av uppväxten dåhon varit sjuk. Robin har tidigare valt att inte prata om det - nu visar han sin tacksamhet med årets bidrag. 

–Trotsmin pappas dåliga ekonomi har han varit väldigt mån om att visyskon skulle få ägna oss åt våra intressen. Pappa skjutsade runtmig och min syster på olika talangtävlingar. Vi älskar musik ochlåten "You" är extremt riktad till min familj, sägerRobin.

Och låten tror han har en chans att ta hem hela tävlingen.

– Jag känner smaken av vinst redan nu.

Robin har tränat hårt fysiskt och skippatskräpmat de senaste sex månaderna. Hela året har han kämpat med atthitta artisten Robin. Den gamla "Idol"-killen som var osäker på bådesitt inre och yttre finns inte längre kvar - nu är han Robin2.0.

 –Jagkom från ingenstans och blev känd över en natt. När jag kom ut ur "Idol"-bubblan blev verkligheten väldigt förvirrande, jag ville intevara någon coverartist. Nu är jag stark i mig själv och harskrivit flera egna låtar. Jag tar ingen skit längre det visar jag imin musik, berättar han för Nyheter24.

Röstteknikär viktigt för dig, är du alltid lika hård med det?

–Jagär ett "teknik-freak" och vill klara saker ingen annankan, jag vill inte jämföras med någon annan än mig själv,speciellt inte med killar. Självklart släpper jag loss ibland,skrattar Robin.

Vemser du som din största konkurrent i finalen?

–Deär konkurrenter hela högen, men Ralf kommer att krossa. När vi tävlademot varandra i deltävlingen tänkte jag "what the fuck",han blir farlig. Det blir nog en jämn final med flera farliga. Jurynspelar roll på lördag eftersom min låt är väldigtinternationell, bred och unik. Jag känner inga nerver införfinalen, avslutar Robin med ett leende.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.