Efter reklamfilmerna - Iprenmannen tvingas sälja sina saker

Johann Neumann, mer känd som den sjungande Ipren-mannen, beskriver sin tillvaro som knaper. Flera månader om året flyttar han utomlands för att kunna leva billigare. – På något sätt har jag skadat mig med de där tio åren med Ipren.


Mer om Johann

Johann kom till Sverige från Österrike som 20-åring. Han har sedan flytten varit buddist och han spelade i tidig ålder på Dramaten i Stockholm.

Alla har vi någon gång skrattat åt den fyndiga reklamen med Ipren-mannen som fick oss att sjunga med. Men livet har inte varit enkelt för Johann Neumann, 63, efter att reklamserien lades ner för två år sedan. 

Nu är han arbetslös trots att han inte vill annat än at jobba.

– Jag verkar inte få några fler jobb. På något sätt har jag skadat mig med de där tio åren med Ipren. Mitt ansikte är sönderbränt. Så fort de ser mitt ansikte, ser de Iprenmannen, säger han till Expressen.

"Det är lite knapert"

Eftersom Neuman har det svårt ekonomiskt så tillbringar han ett par månader om året i Asien där han kan bo hos vänner och dessutom leva billigare än här i Sverige.

– Det är lite knapert, men jag har olika idéer om hur man får pengarna att räcka. Jag säljer till exempel en del prylar som jag samlat på mig.

Men det finns en plan - men Sverige är inte med i den.

– Vi får se vad som händer. Jag kanske blir eremit, en yogi, och sätter mig någonstans i avskildhet i skogen och bara är. Allvarligt talat så funderar jag på det - jag vill inte bli gammal i Sverige, berättar han för Expressen.

Skulle säljas till cirkus

Neumann har tidigare berättat i tidningen Filter om sin tuffa barndom och att hans föräldrar velat sälja honom till en cirkus. I "Vinter i P1" berättade han också öppenhjärtligt om sina alkoholiserade föräldrar och om omgivningen som hade svårt att acceptera att han är kortväxt.Efter reklamerna hade han också en roll i introt till den svenska stand up-showen "Raw" som sänts på teve. Ödet är dock inte att föredra.

Här förstår du varför:


/
/
/
Relaterat
Klädjättens försvar: "Konstnärliga bilder"
Klädföretaget American Apparel fick hård kritik för sin sexistiska marknadsföring av unisexkläder. Nu svarar företaget på kritiken – och beskyller kritikerna
– Tyvärr har vissa bloggare förväxlat konstnärliga modefotografier med själva produktbilden, skriver marknadschefen Ryan Holiday.
McDonald's-kunder rasar mot fula hamburgare
I reklamerna ser McDonalds hamburgare både goda och snygga ut. Men i verkligheten kan burgarna se väldigt annorlunda ut – åtminstone om man ska tro flera missnöjda kunder på Facebook.
Twitter-raseri efter modellens tevehångel
Här är beviset för att även töntar kan få till det. Supermodellen Bar Refaeli hånglade i natt upp Hollywoodnörden nummer ett. – Han är väldigt bra på att kyssas, säger israeliskan.
Men det var många som inte gillade det de såg.
Det här är årets mest sedda Youtube-klipp
Vilka klipp har fått världens uppmärksamhet under året? Nyheter24 listar de tio mest sedda klippen på YouTube under 2012.
Senaste nytt

Högt tryck på årets bokmässa

3 timmar sedan

"Parasiten" blir årets svenska deckare

idag 14:46
Sofie Sarenbrants "Parasiten" tilldelas priset som årets svenska deckare av strömningstjänsten Bookbeat, i samarbete med deckarfestivalen Crimetime.

Robin Paulsson om programledarrollen i "Fråga Lund": "Utsätter mig gärna för saker"

idag 14:28
Den svenska komikern Robin Paulsson ska vara programledare för ännu en säsong av SVT:s "Fråga Lund". Nyheter24 har tagit reda på vad som googlats mest om honom – här kommer svaren.

Syriske författaren Khaled Khalifa död

idag 11:58
Den regimkritiska syriska författaren Khaled Khalifa har avlidit till följd av en hjärtattack i sitt hem i Damaskus i lördags. Han blev 59 år, enligt AFP.

Henrik Dorsin efter Solsidan-premiären: "Återseendets glädje"

idag 11:01
Sedan 2010 har TV4:s Solsidan vuxit till att bli en svensk humorklassiker. Förväntningarna inför säsong 8 har varit höga – lever de nya avsnitten upp till publikens krav?

Sveriges första kvinnliga elitsoldat återigen aktuell

idag 08:39
Som instruktör i "Elitstyrkans hemligheter" och programledare i "Robinson" har Petra Malm fått sig en väl förtjänad plats i rampljuset. Nu är hon återigen aktuell.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.