Han säger sig blivit utkastad från eventet han besökte.
1 av 3
Han säger sig blivit utkastad från eventet han besökte. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Jokiboi har tidigare berättat för Nyheter24 om sin svåra uppväxt.
2 av 3
Jokiboi har tidigare berättat för Nyheter24 om sin svåra uppväxt.
Dreamhack är världens största datorfestival, enligt Guinness rekordbok.
3 av 3
Dreamhack är världens största datorfestival, enligt Guinness rekordbok. - Foto: Patrik Lundin/Scanpix

Jockiboi utkastad från Dreamhack

Jockiboi blev utslängd från datorfestivalen Dreamhack i helgen. Vakterna ansåg att han var drogpåverkad, någon han bestämt nekar till. – Jag antar att han uppträdde på ett märkligt sätt, säger Dreamhacks presstalesperson, Fredrik Nyström, till Nyheter24.


Mer om Berg

Joakim "Jockiboi" Berg slog igenom i dokusåpan "Kungarna av Tylösand"och var senast aktuell i dramaserien "Den sista dokusåpan", som visats på TV6. Inte minst har han blivit känd för sin provocerande blogg. 

"Dagens knull" fick stor uppmärksamhet efter att profilen i bloggen recenserade flera unga kvinnors prestationer i sängen, med namn och bild.  

Han var skandalstjärnan som ville att alla skulle skratta åt, eller äcklas av, honom. Men så kom vändningen. I början av året bestämde sig Joakim "Jockiboi" Berg, känd från skandalsåpan "Kungarna av Tylösand" att det var dags att ordna upp sitt liv.

I en välklickad video erkände profilen att han missbrukat droger under en längre tid men att han vid tidpunkten lagt kokainet och amfetaminet bakom sig. Sedan dess har profilen städat till sin image. För Nyheter24 berättade han senare om att han ville hjälpa unga att komma på rätt väg i livet och engagera sig i kampen mot mobbning.

Men för egen del är det svårt.

Under helgen skulle Berg göra ett efterlängtat besök på datorfestivalen Dreamhack i Jönköping. Men efter bara några timmar beskriver Berg hur en vakt tar tag i hans arm och frågar om han är narkotikapåverkad

– Dem ber mig göra blåstest för alkohol. Jag säger "visst, inga problem" för jag har varken druckit eller tagit droger. Men då finns det helt plötsligt ingen blåsapparat och inte heller något test för droger, skriver profilen på sin Facebook.

Betedde sig märkligt

Dreamshacks presstalesperson, Fredrik Nyström, har inte hört talas om det här specifika fallet och kan därför inte ge en kommentar.

– Jag känner inte till det här fallet, men vi har nolltolerans mot alkohol och droger. Det är en drogfri festival, säger Fredrik Nyström till Nyheter24.

Nyström säger också att vakterna inte släpper in någon som på något sätt beter sig på ett märkligt sätt.

– Nu vet jag som sagt inte något om det här, men jag antar att han uppträdde på ett sådant sätt att vakterna tog beslutet att han skulle visas ut. Men vi har inte tidigare haft några speciella problem att vi har kastat ut någon. Vakterna gör ett bra jobb, säger Nyström.

Hade kört långt

Vidare skriver profilen att han blivit utkastad från det stora eventet han kört 80 mil för. Inte minst för fansens skull, som han säger.

– N
är min manager sa att han ordnat Dreamhack blev jag väldigt glad eftersom jag fått hundratals mejl från personer som ville att jag skulle komma, säger Berg till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är så tråkigt när jag som är helt oskyldig blir utkastad utan att ens få motbevisa det. 

Bättre behandlad när han tog droger
På sin Facebook, som över 90 000 personer prenumererar på, skriver Berg om tiden då han brukade droger - och att han då aldrig blev "stoppa". 

– Ingen brydde sig eller något men när jag gick ut med att jag slutat och börjat om mitt liv så blir jag stoppad jämt. Vad är detta för land? Vi skiter i dom som mår dåligt när dom gör det. Men när dom väl mår bra ska man göra en häxjakt och kolla så dom slutat.

Här berättar Berg om drogerna:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

1 timme sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

2 timmar sedan
Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?