Vinekändisen Jessi mordhotad efter anmäld våldtäkt

Jessi Smiles är känd för sina klipp på Vine och har närmare 2,7 miljoner följare som peppar henne. Men när fansen nyligen fick reda på att Jessi anmält sitt ex för våldtäkt var många allt annat än snälla.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Nej är nej, men ändå sker det hundra våldtäkter om dagen

Olga Persson, förbundssekreterare på Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, skriver om Brå:s senaste rapport som visar att det förekommer ett stort mörkerantal när det gäller sexualbrott mot kvinnor.

Läs här om de nya siffrorna som sätter ljuset på det vi kallar mörkertalet när det kommer till våldtäkter.

Jessi Smiles har, precis som hennes expojkvän Curtis Lepore, blivit känd via Vine där hon publicerar humoristiska klipp. Men när exet i oktober blev gripen efter att Jessi anmält honom för våldtäkt var det många fans som var snabba med att släppa fram de hårda orden. 

Många ifrågasätter Jessis anmälan och att Curtis ska ha våldtagit henne i sömnen. 

"Även om han blir dömd så betyder det inte att han gjorde det. Lagsystemet är så dåligt att oskyldiga blir dömda", kommenterar en användare.

"Jag tror inte du blev våldtagen"

Flera kommentarer fortsätter i samma spår:

"Jag tror inte att du blev våldtagen. Jag tror att du var avundsjuk och behövde uppmärksamhet.", "Hur känns det att ljuga om att bli våldtagen? J*vla b*tch, han har inte våldtagit dig!". 

Det har till och med gått så långt att en Twitteranvändare mordhotar Jessi, skriver TMZ

"So jessi smiles told people Curtis raped her while they were dating. NO F**K YOU JESSI I WILL HUNT YOU DOWN YOU LITTLE BITCH", skrev en användare på Twitter efter att nyheten spridit sig. 

Säger sig vara oskyldig

Enligt TMZ menar Curtis att han är oskyldig och publicerade det här klippet efter att nyheten om anmälan spridit sig:

Men det finns också de som stöttat Jessi via tjänsten där man kan ladda upp sex sekunder långa klipp. 

– Jag vill bara säga att vad du än stöttar i livet, gör det med kärlek. Att stötta handlar inte om att hata allting som du inte stöttar, skriver hon på Twitter

Jessi Smiles uppdaterade även sin Vine med en dans och texten "Jag trodde ärligt inte att kärlek och positivitet existerade på Vine längre, men jag hade så fel. Tack!"

(Kan du inte höra något från klippen behöver du trycka på den lilla högtalaren högst upp i vänstra hörnet på varje Vine)

/
/