Tisdag 28 Sep
Stockholm

PH-Emelie efter mordhoten: "Det finns ingen jag hatar så mycket som Samir"

Emelie Rydberg.
1 av 9
Emelie Rydberg. Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Urdrag från Twitter.
2 av 9
Urdrag från Twitter. Foto: Nöjesguiden.
Emelie och Samir började att bråka.
3 av 9
Emelie och Samir började att bråka. Foto:
Bråket urartade när Niklas kallade Emelie för "fet kossa".
4 av 9
Bråket urartade när Niklas kallade Emelie för "fet kossa". Foto:
Det gjorde att Emelie slog Niklas i huvudet.
5 av 9
Det gjorde att Emelie slog Niklas i huvudet. Foto:
De andra deltagarna försökte att stoppa bråket.
6 av 9
De andra deltagarna försökte att stoppa bråket. Foto:
Utdrag från Facebook.
7 av 9
Utdrag från Facebook. Foto: Politism.se
"Jag hoppas du förstår hur extremt ful och efterbliven du är" lyder en av kommentarerna.
8 av 9
"Jag hoppas du förstår hur extremt ful och efterbliven du är" lyder en av kommentarerna. Foto: Politism.se
Emelie säger till Nyheter24 att hon inte tar åt sig men att det absolut inte känns bra.
9 av 9
Emelie säger till Nyheter24 att hon inte tar åt sig men att det absolut inte känns bra. Foto: Politism.se

Paradise Hotel-deltagarna både hyllas och hatas på internet. Dock har hatet eskalerat mot deltagaren Emelie Rydberg efter ett bråk med Samir Badran.
– Patetiska människor som tar sig tiden att kommentera, säger Emelie till Nyheter24.

Kommentera (83)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sex, fylla och drama

Tycker du att svenska Paradise är dramatiskt? Då bör du se den ryska versionen av programmet där sex, fylla och drama är vardagsmat. 

"Kvinnohatade svin"

Nöjesguidens bloggare Parisa Amiri är en av de som uppmärksammat det hat som riktats mot Emelie, och på sin blogg skriver Amiri om hur hon själv blev upprörd över hur Emelie betedde sig – men att det får finnas gränser över hur man beter sig på nätet. 

– Emelies beteende fick internet att bete sig lika illa om inte värre, som kvinnohatande svin, avslutar Amiri sitt blogginlägg och publicerar en bild från Twitterkontot @iamavolcano

Hotfulla kommentarer ligger kvar

På sajten Politism ifrågasätter redaktören Margret Atladottir även hur TV3 kan låta de kvinnohatande kommentarerna och hoten ligga kvar bland kommentarerna på Paradise Hotel-deltagarnas bloggar. 

– Igår efter att avsnittet sänts fullkomligt rasade det in hatiska, misogyna och direkt hotfulla kommentarer mot Emelie. Jag hoppades på att de skulle vara borttagna i dag. Tvärtom. Allt står kvar och fortsätter att ticka in, skriver Atladottir på Politism och visar skärmdumpar på några av de elaka kommentarerna som kommit in på Emelies blogg.

Att det varit en del del kaos under årets säsong av Paradise Hotel har inte undgått någon. Men under gårdagens avsnitt fick tittarna se säsongens värsta bråk. Deltagaren Emelie Rydberg rök ihop med deltagaren Samir Badran. Bråket eskalerade och efter stund var fler inblandade.

Började slåss

Efter argumentationen med Samir började Emelie att bråka med Niklas Örn. Det hela slutar med att Emelie slår Niklas flertalet gånger. Det tittarna inte fick se var att konsekvensen blev att Emelie fick lämna hotellet. 

Emelie Rydberg hatas nu på internet och efter gårdagens avsnitt svämmade Twitter över med elaka kommentarer. 

"Emelie gå och skjut dig, snälla", skriver en tittare. "Emelie håll käften din feta fula silikonhora", skriver en annan. 

En annan uppmanar till våld.

"Niklas din superman kan du inte bara bryta alla ben i kroppen på Emelie? Tack på förhand", skriver tittaren på Twitter.

För Nyheter24 berättar Emelie att hon är medveten om näthatet.

– Det är ju psykiskt sjuka människor som skriver de elaka kommentarerna. De skriver om en människa de aldrig träffat. Hur kan man hoppas att någon ska dö när man inte ens träffat personen?Just att skriva att man hoppas att personen ska dö när man i fråga aldrig träffat personen, säger Emelie och fortsätter:

– Patetiska människor som tar sig tiden att kommentera. Det är Paradise Hotel? Ett jävla teveprogram? Jag tar inte åt mig för jag är ingen hora. Jag är inte äcklig. Det har tydligen blivit ok att hacka på mig samtidigt som Samir bli kallad för gud. Han startade bråket och sa exakt lika dumma grejer som mig. Jag försvarare de andra tjejerna i huset när de blev attackerade men det har tydligen folk helt glömt bort. Det går ett avsnitt sedan är man en jävla hora som ska dö. Visst att folk tappar respekten för mig, det är aldrig ok att slåss, men varför skriva att man hoppas att någon ska dö? 

Du nämnde att du blivit mordhotad?

– Det var bland annat någon idiot som ringde mig och spelade upp klippet från filmen Taken, "I will find you and i will kill you". Det är ett av många mordhot jag fått över telefonen. Polisen gör inte ett skit. Men nästa år kommer det ett nytt Paradise-gäng och då kommer väl antagligen folk hata på dom. 

"Det finns ingen jag hatar så mycket som Samir"

Efter bråket blev Emelie placerad på ett eget hotell då produktionen såg henne som ett hot för de andra deltagarna. 

– Jag och Niklas löste det efteråt och blev vänner. Samir kan dra åt helvete. Det finns ingen människa jag hatar så mycket som honom. Han är emot mobbning men ändå går han ut och frågar svenska folket vad de tycker om mig, enbart för att folk skulle lägga taskiga kommentarer. Idiot. 

Kommentera (83)
Kopiera länk
Dela