Förra årets sände Nyheter24 uppskattade finaler.
1 av 4
Förra årets sände Nyheter24 uppskattade finaler.
Kommentatorerna Auguste "Semmler" Massonnat och Anders Blume från i fjol.
2 av 4
Kommentatorerna Auguste "Semmler" Massonnat och Anders Blume från i fjol.
Pontus Eskilsson på Fragbite i studion.
3 av 4
Pontus Eskilsson på Fragbite i studion.
Kommentatorerna Nathan Fabrikant och Auguste "Semmler" Massonnat.
4 av 4
Kommentatorerna Nathan Fabrikant och Auguste "Semmler" Massonnat.

Halv miljon på spel: Följ en av världens största onlineturneringar

Nu kan du följa de svenska stjärnorna inom e-sport på nära håll. Med över 700 000 unika tittare, 250 timmar livesänt material och en prispott på över en halv miljon förra året är Fragbite Masters tillbaka.


Mer om Fragbite

Fragbite är Nordens största webbplats med fokus på datorspelen Counter-Strike, Dota2 och StarCraft II. 

Webbplatsen grundades 2002 och drivs idag av Nyheter24 AB. 

Fragbite levererar nyheter, artiklar, filer och ett av Sveriges mest aktiva diskussionsforum.

Att e-sporten exploderat i storlek och intresse går inte att förneka. Under 2013 betalade som exempel e-sporten ut lika mycket pengar som Super Bowl-stjärnorna får i lön.

Medöver 700 000 unika tittare, 250 timmar livesänd webbteve och enprispott på 500 000 kronor blev onlineturneringen Fragbite Masters en stor framgång i fjol.

Nu är succén tillbaka.

Den 8:e mars kan gamers och nyfikna följa matcher i bland annat Counter Strike och flera ännu inte avslöjade speltitlar från förra året

– Jag tror att målgruppen som är intresserad och tittar på e-sport blir bredare och bredare för varje år, säger Pontus Eskilsson, sajtchef på Fragbite.se, till Nyheter24

Kan följas via Nyheter24

Nyheter24 kommer likt i fjol att sända Fragbite Masters, som är en av världens största onlineturneringar. 

– Vi kommer köra livesändingar och göra intervjuer med stora profiler inom e-sport, berättar Henrik Eriksson, chefredaktör för Nyheter24 och fortsätter:

– Vi vet att intresset bland unga är oerhört stort och att e-sport nu nått ut till en bredare målgrupp än tidigare. Engagemanget är stort och när Nyheter24 livestreamade höstens finaler såg vi framför allt på Facebook att många gillade det. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.