Vi träffade Kevin.
1 av 10
Vi träffade Kevin.
Kevin var en va deltagarna i årets säsong av Top Model Sverige.
2 av 10
Kevin var en va deltagarna i årets säsong av Top Model Sverige.
Där träffade han sin nuvarande flickvän Ellinor.
3 av 10
Där träffade han sin nuvarande flickvän Ellinor.
Kevin fick upprepade gånger höra att han egentligen har för mycket muskler för att arbeta som modell.
4 av 10
Kevin fick upprepade gånger höra att han egentligen har för mycket muskler för att arbeta som modell.
Men han ville bevisa motsatsen.
5 av 10
Men han ville bevisa motsatsen.
Kevin berättar att hans utseende egentligen inte går hem i den svenska modevärlden.
6 av 10
Kevin berättar att hans utseende egentligen inte går hem i den svenska modevärlden.
Vilket för oss andra är lite svårt att förstå...
7 av 10
Vilket för oss andra är lite svårt att förstå...
Han planerar att eventuellt söka sig utomlands.
8 av 10
Han planerar att eventuellt söka sig utomlands.
På sidan av modellandet arbetar Kevin som personlig tränare.
9 av 10
På sidan av modellandet arbetar Kevin som personlig tränare.
Han tränar bland annat modettes bloggerska Nicole Grängshem.
10 av 10
Han tränar bland annat modettes bloggerska Nicole Grängshem.

Top Model-Kevin: Jag är för muskulös för branschen

Modell, elitsimmare, ekonom och Nicole Grängshems personliga tränare. Nyheter24 träffade Top Model-Kevin.


8 snabba med Kevin

Vad har du som bakgrundbild på telefonen? Den är på mig och Ellinor

Din favoritlåt att träna till? Jag lyssnar typ inte på musik när jag tränar. det får gärna vara i bakgrunden.

Om du var ett djur, vad/varför? Hmm, en haj. De är kraftdjur och vet vad de vill.

Vad gör du när ingen ser? Tränar, haha.

Vad är det snyggaste på en kille respektive tjej? Självsäkerhet. En grundtrygghet.

Favoritdrink? Vodka lime eller rött vin.

Motto? Typ, gör det du själv vill.

Om du bara fick äta en sak för resten av livet – vad? En blodig ryggbiff.

Top Model-deltagaren Kevin Orestes Triguero, 25, är ursprungligen från Kuba men flyttade till Sverige tillsammans med sina föräldrar 1996. Då var han 8 år gammal. I dag är han 25 år gammal, personlig tränare och deltagare i årets upplaga av TV3-produktionen Top Model Sverige. 

Att du ser otroligt bra ut är ingenting nytt. Berätta någonting vi inte vet.

– Haha, det många inte vet är att jag har en akademisk utbildning i ekonomi. Har man föräldrar som är från ett annat land så trycket de väldigt mycket på att du ska ha en utbildning. Men när jag tänker på ett 9-17-jobb, ledig på helgen och kontorsarbete får jag rysningar, haha . Så det var inget för mig, säger Kevin till Nyheter24. 

Före detta elitsimmare

Men Kevin är inte bara modell och utbildad ekonom, han är även före detta elitsimmare.

– Jag har haft en elitkarriär i simning men en dag tappade jag motivationen, så jag la av. Då jag har kört omkring sju-tio pass i veckan sen jag var tolv år gammal så blev det en naturlig övergång att börja med styrketränig, säger Kevin.

Vägen in in i gymmet

Då Kevin har varit både simmare samt spenderat stor del av sin vakna tid på gymmet så lärde han sig mycket om hur kroppen fungerar.

– Det blev tillslut så att jag skaffade mig en PT-licens. Jag hade tränat massor med vänner men på min fritid, så jag kände att nej nu kör jag detta på heltid. Innan de fyra första veckorna var jag fullbokad.

Varför vill man ha just dig som PT?

– Jag har en hälsosam syn på träning. Jag förespråkar att träning är ett verktyg man använder för att må och se bra ut. Men folk behöver inte alltid göra som jag gör eller satsa på att se ut som jag gör. Utan jag lär folk vad som är bäst för dem efter deras egna förutsättningar. 

Vill många av dina klienter se ut som dig?

– Ja det är en del som säger att de vill satsa på samma fysik som jag har. Men då berättar jag hur mycket jag gått igenom, hur hård disciplin och hur hårt arbete det ligger bakom, och då kan det ofta bli att de säger "ok, men kanske inte exakt som dig då, haha".

Berätta om Top Model Sverige?

– Jag var i USA och hälsade på en kompis och där fick jag förfrågan om att bygga upp ett portfolio. Jag tänkte att det var en kul grej. Sen när jag kom hem till Sverige försökte jag mig på det här, men mitt utseende är inte så uppskattat här.

Ursäkta?

– Det är andra ideal, man ska vara mer high fashion-smal, jag brukar kalla dem galgar eller "intetsägande", det är kläderna som ska synas. Jag är lite mer av en showguy, när jag går på en catwalk så kanske inte all fokus på kläderna utan även i fysiken och attityden, men det är det jag själv vill se om jag sitter i publiken, att jävlar, där kommer en skön tjej eller en skön kille, säger han och fortsätter:

– I Sverige är det svårt att få agenturer som vill satsa på dig på riktigt, sen när du väl får jobb är det väldigt dåligt betalt vilket heller inte är så kul. Men jag fick en förfrågan av en vän som arbetade med produktionen. Han frågade om jag ville vara med i en modelltävling. Sen på första castingen fick jag reda på att det var Top Model. Gällande tävlingen kände jag ett go, men sen var ju frågan om man ville bli en så pass offentlig person, så det fick jag överväga. 

"Jag hade för mycket muskler"

Det är sällan en muskulös kropp kan komma att bli en negativ faktor. Men i modevärlden är det andra regler.

– Det första Caroline Wiberg påpekade var att jag hade för mycket muskler. Det fick jag höra kontinuerligt under hela tävlingen. Men jag fick ut det jag ville av tävlingen. Jag ville visa att man visst kan vara modell med den här fysiken,för jag har måtten, jag hade bättre mått än många av de andra deltagarna bara det att jag ser större ut.

Bland tidigare deltagare har det snackats om den höga pressen

– I början handlar det enbart om att inte åka ut, det är mer fokus på det än att "jag måste vinna det här". Men vi var väldigt trevliga mot varandra. Istället för att vi skulle försöka trycka ned varandra så lyfte vi varandra. Sanel och David blev jag väldigt goda vänner med. Jennifer och Fanny var ju lite emot att jag var där men annars så.

Fann kärleken under tävlingen

Under inspelningen av Top Model träffade Kevin sin nuvarande flickvän Ellinor Bjurström. Men vägen till kärleken var inte helt rak.

– Hon är väldigt kaxig och har väldigt mycket attityd. Hon uttryckte sina tankar och jag är inte den som bara sitter där och tar emot skit så vi munhögg mot varandra ganska mycket. Man kan nog inte säga att vi var bästa vänner de första dagarna men jag tyckte ju att hon var jättevacker och hon har superhärlig energi. Hon har så mycket bra egenskaper och värderingar som jag värdesätter, säger han och fortsätter.

– Vi smög runt lite med det men det märktes nog att vi var kära. När jag kom hem saknade jag ihjäl mig efter henne så vi satsade.

"Jag skulle gärna bli signad till Stockholmsgruppen eller Mikas"

Kevin berättar om vad det är som gör att han eventuellt kommer att behöva jobba utomlands.

– Jag kommer antagligen att söka mig utomlands då jag tror det finns störst marknad för mig där. Jag skulle gärna vara med i Stockholmsgruppen, Mika eller liknande om de var redo att satsa på mig. 

Berätta mer om din träning och kost.

– Just nu tränar jag väldigt höginstensiv intervallträning, jag kör väldigt hög puls, många övningar i kombination med varandra. Detta för att bibehålla min muskelmassa jag redan har mer än att bygga mer. Sen sköter jag min kost väldigt bra. Den gör 70-80% av träningen, säger han och fortsätter:

– Jag äter inga snabba kolhydrater. Jag äter fem gånger om dagen och då äter jag mat. Jag äter väldigt mycket grönsaker samt en hel del protein. Fisk, kyckling, rött kött och mycket nötter.

Vad måste alltid finnas i din kyl?

– Smör, haha.

Dricker du alkohol?

– Jag och Ellinor gillar att gå ut men vi super inte järnet. Jag tycker inte det är roligt att vara svinfull och sen så är jag en sån som blir otroligt bakis. Sen vet inte folk att det inte alltid är alkohol som är boven. Det är maten runtomkring. Om alkoholen stannar upp din förbränning och du äter massor av skräpmat blir det ju ett plus ett, äger Kevin och fortsätter:

– Men man får inte glömma bort att leva. Ha en ätardag i veckan, gå ut ibland men drick måttligt, umgås och ha kul. Träna för att må bra men njut av livet.

Kevin är personlig tränare till Modettes bloggerska Nicole Grängshem. Nyheter24 följde med på ett av deras pass.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

3 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.