1 av 2
Eric Hagberg i Paradise Hotel.
2 av 2
Eric Hagberg i Paradise Hotel. - Foto: Foto:TV3/Johnny Wohlin

Fejkkonto uppmanar unga tjejer att skicka nakenbilder

Fejkkonto i Paradise Hotel-profilen Eric Hagbergs namn ber unga tjejer att skicka lättklädda bilder.


Det var under onsdagen som "Paradise Hotel"-profilen Eric Hagberg, 20, gick ut med en vädjan till sina bloggläsare. Eric varnar nu för att en fejkad profil på Facebook – som utger sig för att vara Eric Hagberg – försöker få unga tjejer att skicka nakenbilder.

– Antagligen någon äcklig gubbe som inte har något bättre att göra om dagarna!, skriver Hagberg i sin blogg.

När Nyheter24 pratar med Eric Hagberg berättar han om hur det hela uppdagades. 

– Jag fick mejl av följare som frågade "är detta du", och visade ett annat facebookkonto i mitt namn, som då inte är jag, berättar Eric till Nyheter24.

Användaren som använder sig av Eriks namn och bild har upprepade gånger skrivit till till unga tjejer och uppmanat dom att skicka nakenbilder. 

Började ganska direkt

Eric berättar att fejkkonton började skapas i hans namn ganska direkt efter att han blivit en offentlig person. Både på Kik, Facebook och Instagram.

– Det värsta med facebookkontot är att det ser ganska trovärdigt ut. Användaren har lagt ner tid på det här, vilket är extremt obehagligt.

Vad skulle du vilja säga till de som får förfrågningar?

– Jag förstår om folk blir "glada" av att någon som varit på teve skickat mail, men snälla tänk innan ni skickar nakenbilder! Ingen normalt funtad människa sitter och frågar främmande tjejer om att skicka bilder där de är nakna, säger Eric och fortsätter:

– Jag tycker det här är så jävla hemskt. Det kan ju förstöra livet på den som blir utsatt och jag förstår inte att någon på riktigt sitter och gör det här. 

Vad händer nu?

– Jag tänker försöka varna så många som möjligt. Och till alla som läser detta – det är inte jag som skriver till er så skicka inga bilder!

/
/
Senaste nytt

Statens konstråd köper Odells verk

2 timmar sedan

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

3 timmar sedan
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

idag 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

idag 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

idag 14:09
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.

Trump måste sluta spela Sinéad O'Connors musik

idag 14:00
Den döda sångerskan Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten, uppger BBC.