Duon ska röka marijuana i en podcast.
1 av 2
Duon ska röka marijuana i en podcast. - Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / TT
De kritiseras nu av Per Johansson.
2 av 2
De kritiseras nu av Per Johansson. - Foto: Reportagefoto / Roger Tillberg

Filip och Fredrik röker marijuana i podcast

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska röka marijuana i amerikansk podcast.


De folkkära programledarna Filip Hammar, 39, och Fredrik Wikingsson, 41, är inte rädda för galna upptåg. Men duons senaste tilltag kritiseras hårt. Filip och Fredrik ska nämligen gästa den amerikanska podcasten ”Getting Doug with high” där de ska röka en hel del marijuana samtidigt som de ska besvara programledaren Doug Bensons frågor.

Tidigare har bland annat Jack Black, Sarah Silverman, Cheech Marin och Tommy Chong varit gäster i  ”Getting Doug with high”.

"Supersmickrande" 

– I USA finns det inget kontroversiellt över huvud taget i att vara med utan det är något som världsstjärnor gladeligen medverkar i. Därför var det supersmickrande att bli tillfrågad. Det är också ett perfekt forum för oss att marknadsföra vår podcast inför en amerikansk publik, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Men alla är inte lika glada över den svenska humorduons marijuanarökande. 

"Fruktansvärt dåligt"

– Det bidrar till att normalisera cannabismissbruk och det gör att fler kommer att röka på. De utnyttjar sitt kändisskap på ett fruktansvärt dåligt sätt, säger Per Johansson, generalsekreterare för Riksförbundet narkotikafritt samhälle till Aftonbladet. 

I intervjun med Aftonbladet förklarar Hammar att han inte är någon "marijuanaentusiast" men att han anser att Sverige är "hopplöst efter".

– Det är så oerhört lätt att gräva fram kritiska åsikter i Sverige och än så länge är det så himla fruktlöst att ge sig in i en debatt om droger. Det är bättre att bara inte gå i polemik. Jag när inga förhoppningar om att förändra hans synsätt, avslutar Hammar efter Johanssons kritik.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

2 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

idag 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.