Torsdag 28 Okt
Stockholm

Sebbe Staxx hoppar av Kartellen: Jag har inte det hatet som krävs

Sebbe Staxx lämnar Kartellen.
1 av 3
Sebbe Staxx lämnar Kartellen. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
– Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är det jag är, säger han till SVT.
2 av 3
– Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är det jag är, säger han till SVT. Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Kartellen på Peace & Love år 2014.
3 av 3
Kartellen på Peace & Love år 2014. Foto: Jacob Zocherman / SvD / TT

Sebbe Staxx lämnar rapgruppen Kartellen. – Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är det jag är, säger Sebbe till SVT.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset lämnar rapgruppen Kartellen. Albumet "Slutpläderingen" som kommer i vår blir det sista som han gör med Kartellen, skriver SVT.

Istället ska Sebastian fokusera på sin tro och sin familj.

– Jag har bestämt mig för att det här är sista skivan som jag spelar in i Kartellen. Jag har inte det hatet som behövs för att fronta Kartellen. Så jag gör det som krävs nu för att min tro ska fungera, säger han i SVT:s dokumentär "Lys upp skuggorna".

"Jag är en kristen man framförallt"


Kartellen bildades 2008 av Leo "Kinesen" Gonzalez och Janne Babyface. Kort därefter anslöt Sebbe och rapparen Kaka. Gruppen har hittills släppt tre mixtapes och tre album. Men nu går han alltså vidare i livet.

– Saker och ting i mig har ju förändrats kraftigt. Alltså extremt. Allt är ju helt annorlunda. Jag har fått en ny identitet idag. Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är det jag är. Rappare, det kommer långt ner på min lista. Det är inte toppen, inte ens topp fem. Du kan inte hålla på och rappa hela livet, det funkar ju inte, säger Sebastian till SVT.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela