Edward Blom har inte mycket till övers för köttfria måndagar.
1 av 3
Edward Blom har inte mycket till övers för köttfria måndagar. - Foto: Sigge Klemetz
Det är i magasinet Fokus som Edward Blom skriver vad han tycker om de köttfria måndagarna.
2 av 3
Det är i magasinet Fokus som Edward Blom skriver vad han tycker om de köttfria måndagarna. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Edward Blom.
3 av 3
Edward Blom. - Foto: Yessica Thor / Yessica Thor

Edward Blom rasar mot köttfria dagar – tycker man ska äta husdjur när de avlivats

Edward Blom rasar mot köttfria dagar: Det är PK-kredd.


Det är i en krönika i magasinet Fokus som Edward Blom rasar mot den så kallade "köttfria måndagen".

– Även om man anser att djur är mat, och kött hälsosamt, kommer man inte undan – man måste ändå avstå, för miljön. Men är det verkligen så?, skriver Edward och listar sedan 10 grejer man kan tänka på för miljöns skull – istället för att sluta äta kött.

Bland annat tycker Edward att man kan strunta i bil och flyg, sänka temperaturen hemma, äta upp sina husdjur efter att de avlivats (!), äta alla delar från djuren så som hjärna, ögon och testiklar samt äta "klimatsmarta djur" som kanin.


– Ät alla djur! Mest koloxidutsläpp ger idisslande djur. Så låt oss äta andra. Något av det mest klimatsmarta är kanin – ett fantastiskt mjällt kött som drar åt sig kryddor fint och älskas av alla barn. Även udda småvilt, insekter, småfisk, med mera, kan tas till vara. I en guidebok jag nyligen läste påstods att man i en by på Mallorca av tradition äter råttor. Ja, ni vet vad som kommer: jag har hellre råttorsdag än vegomåndag, skriver han bland annat i Fokus.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Edward Blom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".