Det var i måndags som upploppen startade i Rinkeby.
1 av 5
Det var i måndags som upploppen startade i Rinkeby. - Foto: Christine Olsson/TT. Bilden är ett montage.
Enligt Dagens Nyheter var upprinnelsen till upploppen att en känd rappare visiterades.
2 av 5
Enligt Dagens Nyheter var upprinnelsen till upploppen att en känd rappare visiterades. - Foto: Christine Olsson/TT
En utbränd bil i Rinkeby efter måndagens upplopp.
3 av 5
En utbränd bil i Rinkeby efter måndagens upplopp. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
4 av 5
- Foto: Christine Olsson/TT
5 av 5
- Foto: Christine Olsson/TT

Känd rappare visiterades av polisen – då startade upploppen i Rinkeby

Det var när en känd och tidigare dömd rappare visiterades av polisen som upploppen i Rinkeby startade, avslöjar Dagens Nyheter idag.


Det var under måndagskvällen som det uppstod våldsamma upplopp i Rinkeby. Nu avslöjar Dagens Nyheter att upprinnelsen till upploppen var att en känd rappare i 20-års åldern visiterades av polisen.

Enligt Dagens Nyheter så är rapparen – vars texter handlar om brott, droger och vapen – tidigare dömd till ungdomsvård för narkotikabrott.

– För många unga i Rinkeby är han den stora idolen, säger polisen Martin Marmgren till Dagens Nyheter.

Ett par dagar innan upploppen i Rinkeby hade rapparen gripits för grovt vapenbrott och narkotikabrott, men då beslutade åklagaren att inte häkta mannen.

En utbränd bil i Rinkeby efter upploppen som ägde rum i måndags. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

När polisen under måndagen beslöt sig för att än en gång visitera rapparen så hittas inget vapen, men de misstänker narkotikabrott.

En polisman säger att visitationen och det korta förhöret gick lugnt till på platsen. Men under visitationen av rapparen, som sker vid t-banan, så börjar de första stenarna kastas, avslöjar en källa för Dagens Nyheter.

– Ofta uppstår sådana här situationer på grund av vinstintresse, man vill skydda sina affärer och narkotikan. Den här gången är det något annat som triggar i gång angreppet, säger en polis till Dagens Nyheter.

Upplopp, stenkastning och skott – det här är vad som hände i Rinkeby i måndags

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.