En narkotikahund fick upp ett spår. Amfetaminet på bilden är från ett tidigare tillslag och har inget med den aktuella händelsen att göra.
En narkotikahund fick upp ett spår. Amfetaminet på bilden är från ett tidigare tillslag och har inget med den aktuella händelsen att göra. - Foto: Pontus Lundahl/TT BILD, TULLVERKET/TT BILD

Medieprofil greps med amfetamin på Arlanda

En svensk medieprofil greps på flygplatsen Arlanda efter att en narkotikahund fick upp ett spår.


En manlig medieprofil som är känd från både radio, tv och podacast, har dömts till böter för två fall av ringa narkotikabrott. 

Det var tidigare i år som mannen var på Arlanda för att dra ut på en resa. En av Tullverkets knarkhundar fick då upp ett spår, och slutligen hittade hunden sitt mål: medieprofilen stod i ett rökrum, och i backfickan hade han 0,32 gram amfetamin, skriver Aftonbladet.


Såhär kan amfetamin se ut. Bilden är från ett tidigare tillslag och har alltså inte med den aktuella händelsen att göra. Bildkälla: Tullverket/TT Bild

Mannen erkände då att drogerna var för eget bruk. Sedan gav han sig iväg på sin resa...

Kanske hade historien kunnat sluta där. Men väl hemma i Stockholm och på Arlanda igen så bestämde sig mannen för att uppsöka en tulltjänsteman för att fråga mer om tillfället då han greps, skriver Aftonbladet.

Enligt förundersökningen ska mannen ha visat tecken på narkotikapåverkan, och kontrollerades därför. Då blev det jackpot – 0,7 gram amfetamin hittades i mannens bagage.


En vanlig dag på jobbet för en narkotikahund på Arlanda. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Själv säger mannen att han använder sig av amfetaminet för att orka med sitt jobb som innebär många sena kvällar.

Medieprofilen dömdes till 50 dagsböter på 5 000 kronor för två fall av ringa narkotikabrott och ska även betala en mindre summa till Brottsofferfonden.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.