Måndag 3 Okt
Stockholm

Martin Timell erkänner tafsande – nu söker han hjälp

TV4-profilen Martin Timell bryter nu tystnaden och ber om ursäkt för både tafsandet och de rasistiska, sexistiska och homofobiska skämten.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Programledaren Martin Timell, 59, är en av Sveriges mest framträdande TV-profiler – med program som "Äntligen hemma" och "Fuskbyggarna" har han länge varit ovärderlig för TV4. 

Men sedan flera kvinnor de senaste dagarna har riktat anklagelser mot Timell så har det stormat kring profilen. Timells tidigare "Äntligen hemma"-kollega Lulu Carter jämförde Timell med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein


Lulu Carter. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Han anklagas även av en tidigare assistent som han ska ha utsatt för sexuella trakasserier på en jobbfest. Andra kollegor vittnar om rasism, homofobi och sexism. 

Timell har stängts av från TV4, och under fredagen stod det även klart att alla program där han medverkar stoppas. Nu bryter Timell tystnaden. I en längre intervju med tidningen Expressen öppnar nu Timell upp sig – och erkänner tafsandet. 

I intervjun berättar Timell att han inte har fattat att han har gjort folk illa.

–  Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach, säger Timell till Expressen.

Även de sexistiska, rasistiska och homofobiska skämten som Timell ska ha dragit erkänner han, och tycks inse att hans "språkbruk kanske lämpar sig lite mer för 1700-talet".


Martin Timell. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

– Det är en sån skillnad på hur jag har uppfattat mig själv i den här branschen och hur verkligheten har varit. Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. I bland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa, säger Timell till Expressen.

Timell berättar att han nu har talat med en terapeut som ska hjälpa honom.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.