- Foto: TT

Martin Timell erkänner tafsande – nu söker han hjälp

TV4-profilen Martin Timell bryter nu tystnaden och ber om ursäkt för både tafsandet och de rasistiska, sexistiska och homofobiska skämten.


Programledaren Martin Timell, 59, är en av Sveriges mest framträdande TV-profiler – med program som "Äntligen hemma" och "Fuskbyggarna" har han länge varit ovärderlig för TV4. 

Men sedan flera kvinnor de senaste dagarna har riktat anklagelser mot Timell så har det stormat kring profilen. Timells tidigare "Äntligen hemma"-kollega Lulu Carter jämförde Timell med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein


Lulu Carter. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Han anklagas även av en tidigare assistent som han ska ha utsatt för sexuella trakasserier på en jobbfest. Andra kollegor vittnar om rasism, homofobi och sexism. 

Timell har stängts av från TV4, och under fredagen stod det även klart att alla program där han medverkar stoppas. Nu bryter Timell tystnaden. I en längre intervju med tidningen Expressen öppnar nu Timell upp sig – och erkänner tafsandet. 

I intervjun berättar Timell att han inte har fattat att han har gjort folk illa.

–  Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach, säger Timell till Expressen.

Även de sexistiska, rasistiska och homofobiska skämten som Timell ska ha dragit erkänner han, och tycks inse att hans "språkbruk kanske lämpar sig lite mer för 1700-talet".


Martin Timell. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

– Det är en sån skillnad på hur jag har uppfattat mig själv i den här branschen och hur verkligheten har varit. Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. I bland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa, säger Timell till Expressen.

Timell berättar att han nu har talat med en terapeut som ska hjälpa honom.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Väskförbud stoppar konserter med picknick

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.