Den brittiske influencern Oli London, 31, kommer ut som icke-binär – och sydkorean.
Den brittiske influencern Oli London, 31, kommer ut som icke-binär – och sydkorean. - Foto: Splash News/Stella Pictures

Brittisk influencer la miljoner på operationer: "Är korean nu"

Det stormar rejält kring den 31-årige influencern Oli London. I en Youtube-video kommer nämligen britten ut som icke-binär och säger sig, efter 18 omfattande plastikoperationer, nu identifiera sig som sydkorean.


Inför sina 332 000 Instagram-följare har influencern Oli London, 31, lagt omkring 1,7 miljoner kronor på att förändra sitt yttre. 

Mer specifikt har London genomgått hela 18 plastikoperationer för att efterlikna artisten Park Ji-Min från det sydkoreanska k-popundret BTS. 

BTS-medlemmen Park Ji-Min. Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Oli London: "Älskar hur jag ser ut"

Genom de många operationerna har influencern lyft sina ögonbryn, korrigerat sina tänder och ändrat formen på sina ögon. 

– Jag mår riktigt bra. För första gången i mitt liv känner jag mig vacker. Jag tittar i spegeln och älskar hur jag ser ut, och känner mig glad, och jag hoppas att människor kan respektera mitt beslut, säger London i en Youtube-video.

"Identifierar mig som korean"

I samma video kommer 31-åringen ut som icke-binär och säger sig vilja kallas de eller dem. Därefter förklarar London att de numera identifierar sig som korean efter vad som beskrivs som "raskorrigerande ingrepp".

London i sin video. Bildkälla: Youtube/Oli London

– Jag vet att många människor inte förstår mig, men jag identifierar mig som korean nu och jag ser ut som en korean. Jag känner mig som en korean. Jag identifierar mig inte som britt. Så snälla, hänvisa inte till mig som brittisk, säger London.

Influencern säger sig även ha, likt BTS-medlemmen, Ji-Min som sitt koreanska namn. 

Möter massiv kritik: "Ren idioti"

Kritiken lät inte vänta på sig efter Londons kontroversiella video. Flera personer motsätter sig att det skulle vara möjligt att "bli" korean genom plastikoperationer, medan andra uppmanar influencern att söka hjälp.

"Som korean själv kan jag säga att detta bara är ren idioti. Du kan inte identifiera dig som korean", skriver en person i kommentarsfältet.

Foto: Splash News/Stella Pictures

"Du behöver seriös hjälp", skriver en annan. 

På sin Instagram besvarar London kritiken.

”Inget av det här borde vara en anledning till att utesluta mig från samhället, att avhumanisera mig och ge mig skam för att jag är den jag är, en icke-binär korean", skriver de. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...