Stockholm

Fredrik Strage: "Hov1 försökte ta mina glasögon och skrek bög efter mig"

Fredrik Strage
Strage stötte ihop med Hov1. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Musikjournalisten Fredrik Strage berättar i en krönika om en utekväll som ägde rum på en populär innekrog i centrala Stockholm. På plats ska han ha blivit verbalt attackerad av bandet Hov1.


Läs mer

Det är i en DN-text som musikjournalisten Fredrik Strage, 48, berättar att han nyligen var ute på en populär restaurang i centrala Stockholm för att roa sig med ett gäng vänner efter att ha ätit middag tillsammans. 

På restaurangens uteservering ska han då ha blivit konfronterad av en ung berusad kille som försökt ta hans glasögon samt kallat honom för bög. 

"Han är stekig, stöddig och synbart berusad, som om han nyss ramlat av ett studentflak. ”Öh, Strage!” säger han och försöker ta mina glasögon medan han ropar: ”BÖÖÖÖÖG!”

Den unga berusade mannen visade sig vara en av medlemmarna i bandet Hov1

Musikjournalisten träffade på Hov1 ute på en restaurang i centrala Stockholm. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Förstod först inte att det handlade om Hov1

Strage berättar vidare att en annan av bandets medlemmar till en början försökte ursäkta sig å sin kompis vägnar vilket togs emot sådär från sällskapet, men det dröjde inte länge innan det började kastas nya kängor. 

"Min vän Maja säger något om att hans föräldrar inte borde låta honom vara ute på stan själv. ”Hur gammal är du då? 66?” ropar en blond kille ur hans gäng. ”Hoppas att du har en rik pappa så att du klarar dig i livet,” svarade vännen Maja. 

Men det var inte förrän senare som det hade sjunkit in för Strage att gänget som muckade gräl var bandet Hov1. Han fick reda på det via sin vän som var med och bevittnade det hela. 

Och anledningen bakom? Det var att Strage i tv hade kritiserat bandets musik. 

"Jag vet inte vad jag skäms över mest: att jag är så senil att jag inte känner igen Sveriges största band, eller att jag skällt ut en person som försökte mäkla fred", skriver han.

Vill du läsa Fredrik Strages text i sin helhet så hittar du den här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.