Nyheter24 listar fem saker du kanske inte vissste om artisten Daniela Rathana.
Nyheter24 listar fem saker du kanske inte vissste om artisten Daniela Rathana. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Christine Olsson/TT

Daniela Rathana: Allt om kända pojkvännen, familjen och riktiga namnet

Daniela Rathana är en av Sveriges mest lovande artister, som just nu är aktuell i Så mycket bättre 2022. Nyheter24 har samlat de frågor flest undrar om Daniela Rathana – allt ifrån vem hennes kända pojkvän är till vad hon heter på riktigt.


Daniela Rathana, 26, är en av artisterna i Så mycket bättre 2022 tillsammans med bland andra Anna Ternheim, Maja Francis och Måns Zelmerlöw

Många artister har fått blomstrande karriärer efter sin medverkan i programmet, och Daniela Rathana spås kunna bli en av dem. Men i själva verket var inspelningen av Så mycket bättre en riktig utmaning för henne.

Daniela Rathanas ord – Så mycket bättre var det värsta hon varit med om: "Nordman..."

Info om Daniela Rathana: Ålder, ursprung och boende

Daniela Rathana föddes den 11 februari 1996 och är i skrivande stund 26 år gammal. Hennes mamma kommer från Thailand, men Daniela är född och uppvuxen i Stockholm. 

Hon bor i en tvårummare i Stockholm, där hon bott sedan augusti 2022.

Daniela Rathanas riktiga namn - därför bytte hon efternamn

Den hyllade artisten föddes som Daniela Sörensen, men går numera under artistnamnet Rathana efter sin mamma.

– Min mamma är född i Ubon i Thailand under Vietnamkriget. Det kom amerikanska soldater till Thailand. Hon blev hittad på en trappa av en nunna som tog henne till ett barnhem. Där blev hon tilldelad namnet Rathana, har Daniela tidigare sagt till magasinet Elle. 

Daniela Rathana. Foto: Christine Olsson/TT

Hur började Daniela Rathanas musikkarriär?

Även om Daniela inte släppte sin första EP ”Halva vägen fri” förrän 2020 har hon stått på stora scener under flera års tid – men då som körsångare åt artister såsom Zara Larsson, Sabina Ddumba och Seinabo Sey. 

Numera är hon signad till skivbolaget Dundra som drivs av Oskar Linnros, med vilken hon också gjorde den populära låten ”Testamente” 2021.

Oskar Linnros och Daniela Rathana vid Grammisgalan 2021. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vem är Daniela Rathanas pojkvän Mats Sandahl?

Danielas stora kärlek är låtskrivaren och producenten Mats Sandahl, även känd som MASAKA. 

De lärde känna varandra när Daniela körade bakom Oskar Linnros – och i en intervju med Elle berättar de om deras första kväll tillsammans.

– Första gången vi träffades hade Daniela sex med min bästa vän. Men det var en kanonkväll! Jag hade också sex med hennes bästa vän den kvällen, säger pojkvännen Mats Sandahl i intervjun.

Daniela Rathana och pojkvännen förlovade sig

Faktum är att paret, sedan i början av juni, är förlovade och inblandad i förlovningen var ingen mindre än författaren och podcastprofilen Alex Schulman, 45. 

Alex Schulman. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Förlovningen skedde nämligen på restaurangen Taverna Brillo som Alex frekventerar med jämna mellanrum och när paret väl var på plats såg Daniela hur 45-åringen sitter vid bordet bredvid.

– Det som ingen vet är att Alex Schulman är min största idol. Alltså jag vill suga hans k*k, jag vill att han ska vara min pappa, min lillebror, min bästa vän. Han är allt för mig och den enda personen jag blir starstruck av på nivån att jag får panik, berättade Daniela för Elle tidigare i augusti och fortsatte:

– Från ingenstans tar Alex upp en ask och ger till Mats. Och Mats går ner på knä. Jag får psykos. Jag tänker att det här händer inuti mitt huvud. Så jag lämnar bordet men gör en U-sväng när de ropar på mig. Det var ju ett rungande ja såklart.

Vad heter Daniela Rathana på Instagram?

Du hittar Daniela Rathana under namnet @danielarathana på Instagram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...