Eva Dahlgren fördes till sjukhus efter långvarig stress och oro.
Eva Dahlgren fördes till sjukhus efter långvarig stress och oro. - Foto: Jessica Gow/TT

Eva Dahlgren förd till sjukhus efter kollaps: "Tappade synen"

Eva Dahlgren, 61, har förts till sjukhus efter att hon plötsligt fallit ihop i sitt eget hem. I samband med kollapsen ska hon ha förlorat sin syn. "Som tur är var det ingen stroke bara långvarig stress och oro över en sjuk mamma", skriver artisten på Instagram.


Den hyllade artisten Eva Dahlgren, 61, har lagts in på sjukhus efter att ha kollapsat i sitt hem. Det berättar den folkkära profilen via Instagram.

Eva Dahlgren: "Trillade ihop"

I sitt inlägg beskriver sångerskan händelseförloppet som ledde fram till sjukhusvistelsen.

”Tappade synen när jag stod och strök och trillade ihop och hamnade på sjukhus. Slutledning – det är farligt att stryka”, skriver hon, men kommer med lugnande besked till oroliga följare:

”Som tur är var det ingen stroke, bara långvarig stress och oro över en sjuk mamma.”

Ställer in medverkan i TV4:s "Tilde"

I samma inlägg meddelar 61-åringen att hon, med anledningen av kollapsen, tvingas ställa in sin medverkan i TV4:s talkshow "Tilde".

"Skulle varit på Tilde ikväll och pratat med henne och statsministern om saker som berör och om att min Blekta Blondin fyller 30 år. Jag får skjuta på det till en annan gång", skriver hon.

Möts av kärlek efter kollapsen

I kommentarsfältet blir artisten överröst av kärlek från privatpersoner såväl som kända profiler, däribland frun Efva Attling och TV4-journalisten Anders Pihlblad som skickar flera hjärtan.

Även journalisten Alexandra Pascalidou visar sitt stöd bland kommentarerna.

"Åh kära Eva - så ledsen att läsa detta. Jag sänder dig kraft och kärlek! Tänder ett ljus i ett kapell vid havet i Evia för dig. Vila ordentligt. Du ska räcka länge länge", skriver hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!