Tisdag 26 Okt
Stockholm

Sofia Wistam om mammans sjukdomsbesked: "Bara gråter"

Sofia Wistam
Sofia Wistam öppnar upp sig om mamman. Foto: Stella Pictures

Det är i podden "Wahlgren och Wistam" som Sofia Wistan berättar om sin mammas sjukdom samtidigt som hon tackar för följarnas hjälp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Pernilla Wahlgren, 52, driver tillsammans med vännen Sofia Wistam, 55, podden "Wahlgren och Wistam" där de diskuterar allt mellan himmel och jord. 

Flera avsnitt i rad har det nu blivit en hel del kärlekssnack eftersom att Pernilla har hittat kärleken i nya pojkvännen Christian Bauer, 55. 

Paret träffades via gemensamma vänner och i kommande säsonger av Wahlgrens värld kommer Bauer att skymtas. 

"Hon bara gråter"

Men i veckans podd var det inte bara snack om kärlek, guld och gröna skogar. Sofia Wistam hade i tidigare poddavsnitt berättat om att hennes mamma blivit döv på ena örat. Det hade fått ett flertal lyssnare att maila in till Sofia om tips, råd och fina ord.

Sofia Wistam på Kristallen 2021. Bildkälla: Stella Pictures

 – Jag måste bara tacka alla som skrivit in till oss angående min mamma. Jag ska berätta lite om hur det gått. Min mamma är ju nämligen, sedan många år tillbaka, döv på ena örat. Och nu har hon alltså blivit det på andra också. Vi var tillsammans på sjukhuset i tisdags då de under en undersökning kunde se att hon har lite lite hörsel kvar på sitt andra öra, berättar Sofia. 

– Vi har undersökt huruvida man kan använda en hörselapparat eller om man då kan operera. Så jakten på hörseln fortsätter, berättar Sofia. 

– Men du, hur tar hon det här då?, frågar Pernilla. 

– Ska jag vara ärlig så är hon helt knäckt över det här och gråter mest. Hon känner sig avkapad från världen på ett sätt som är lite chockartat. Du måste lära dig livet lite på nytt. Att ge sig ut på stan eller bussen utan att höra är ju en helt annan grej. Men som döv får du ju lära dig allt efter som att leva med det här, berättar Sofia. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela