Fredag 17 Sep
Stockholm

Kritikstorm mot Nicki Minaj – påstår att vaccinet kan ge svullna testiklar

Stjärnan Nicki Minaj dök inte upp på Met-galan, och på Twitter förklarade hon att det beror på att hon inte är vaccinerad mot covid-19 – vilket arrangören krävde. Erkännandet skapade ramaskri på sociala medier och nådde till slut den politiska ledningen i Storbritannien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen spatserade hela Hollywood-eliten längs den röda mattan på Met-galan, med den ena outfiten mer uppseendeväckande än den andra. 

Men en världsstjärna saknades i vimlet – och det var ingen mindre än Nicki Minaj. 

Hennes frånvaro berodde inte på en utebliven inbjudan, utan på att gala-arrangörerna haft som krav att de deltagande kändisarna skulle vara vaccinerade mot covid-19.

Foto: Stella Pictures

Har inte vaccinerat sig mot covid-19

Minaj har inte tagit vaccinet, och i en tweet från i måndags förklarar hon att hon inte är säker på att hon kommer göra det heller.

"Om jag vaccinerar mig blir det inte för Met-galan. Det kommer bli när jag har gjort tillräckligt med efterforskning. Tills dess mina kära, håll er trygga", skriver hon i tweeten.

Knappt 20 minuter senare publicerade hon ytterligare en tweet, där hon återberättade ett scenario som en väns släkting påståtts ha varit med om.

"Min kusin i Trinidad tänker inte ta vaccinet för att hans vän tog det och blev impotent. Hans testiklar blev svullna", skriver Minaj i tweeten.

"Helt löjliga"

Kritiken mot världsstjärnans tweet vällde in. Många uttryckte sin ilska över att hon spred obekräftade vaccinteorier till sina 22 miljoner följare. 

En hel drös med amerikanska läkare har gått ut och dementerat kopplingen mellan impotens och vaccin – och under tisdagen omnämndes hennes virala tweets till och med på brittiske premiärministern Boris Johnsons corona-pressträff.

"Jag har inte så bra koll på Nicki Minajs verk som jag kanske borde vara. Men jag har desto bättre koll på Nikki Kanani, en superstjärne-läkare på Bexley som ni har sett många gånger, som säger att vaccin är fantastiska och att ni alla ska ta dem". 

Boris Johnson. Foto: Stella Pictures

Johnsons medicinska rådgivare Chris Witty hade desto starkare åsikter om Minajs uttalanden.

"Det finns en hel del myter som flyger omkring, en del av dem är helt löjliga och en del är framtagna bara för att skrämmas. Det här råkar vara en av dem", sade han.

Här kan du läsa mer om vaccinet

Det finns inga uppgifter som tyder på att coronavaccinet orsakar impotens eller svullna testiklar. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinet och dess säkerhet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela