"Jag tänker att det här är en galning som kommit för att mörda oss"
"Jag tänker att det här är en galning som kommit för att mörda oss" - Foto: Armando Franca/Skärmavbild/Youtube

Lojsan Wallins föräldrar rånade i hemmet – väcktes av män med yxa

I veckans "Efterlyst" berättar Lovisa "Lojsan" Wallins pappa Johan om skräcken, när han i tisdags morse blev väckt av att två beväpnade män tagit sig in i hans hem.
– Jag finner inga ord för vad jag känner för den här händelsen, skriver Lojsan på Instagram.


Den som tittade på Efterlyst på TV3 under torsdagskvällen fick höra om Johan och hans fru i Danderyd, som var med om ett riktigt mardrömsscenario i sitt egna hem i tisdags morse.

De vaknade plötsligt av ett öronbedövande ljud och möttes av att två maskerade män tagit sig in i huset.

– Jag tänker att det här är en galning som kommit för att mörda oss, säger Johan i programmet om en av gärningsmännen, som han beskriver som både kontaktlös och aggressiv.

"Extremt kränkande"

Det visade sig snabbt att mannen, som kort senare fick sällskap av ytterligare en gärningsman, var ute efter Johans bilnyckel. 

Den fick dem, och händelseförloppet var över på mindre än fem minuter. Johan och hans fru klarade sig därmed oskadda ur rånet, men lämnades i stor skräck.

– När man blir angripen i sitt hem, jag skulle säga att det är extremt kränkande och man tappar litegrann den här tryggheten som jag tycker man förtjänar i sitt hem, säger Johan till Efterlyst och fortsätter:

– Det värdefullaste de stal var vår trygghet.

Offren var Lojsans föräldrar

Under programmets gång lade influencern Lovisa "Lojsan" Wallin upp två bilder på sin instastory som handlade om just det här inslaget i Efterlyst.

Anledningen? Det var hennes föräldrar som var offren.

"I tisdags var min mamma och pappa med om det värsta jag nånsin kan föreställa mig. Två män tog sig in på morgonen med yxa och slägga som vapen", skriver hon i inlägget. 

Foto: Instagram/lojsanwallin

Lojsan skriver att föräldrarna fortfarande är i chock över situationen, som hade kunnat gå betydligt värre. 

"Jag finner inga ord för vad jag känner för den här händelsen, det är vidrigt", skriver Lojsan på Instagram.

Rånarna är fortfarande på fri fot och den som har värdefull information eller vittnesuppgifter ombeds kontakta polisen på 11414.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.