Lance Hedman Graaf, 21, stöttas av pappa Magnus Hedman, 48.
Lance Hedman Graaf, 21, stöttas av pappa Magnus Hedman, 48. - Foto: Stella Pictures och Malin Hoelstad/SvD/TT

Lance Hedman Graaf kommer ut som alkoholist – stöttas av pappa Magnus

Den tidigare realityprofilen och numera dj:n Lance Hedman Graaf, 21, berättar nu om sitt missbruk.
– Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv, skriver han i ett känslosamt inlägg på Instagram, och får stöd från pappan Magnus Hedman.


Som son till Magdalena Graaf, 46, och den tidigare fotbollsstjärnan Magnus Hedman, 48, har Lance Hedman Graaf, 21, befunnit sig i rampljuset ända sedan födseln.

På senare år har han bland annat synts i den egna realityserien "Lance vs livet", och under en period var han i en stormig relation med Paradise Hotel-profilen Paulina "Paow" Danielsson, 27.

Nu ska Lance medverka i ett nytt, ännu ej namngivet, tv-program – och i samband med detta öppnar han för första gången upp om sitt missbruk.

Lance Hedman Graaf: "Maktlös inför alkohol"

Det är i ett inlägg Instagram som 21-åringen väljer att komma ut som alkoholist.

"Det var mitt första steg i min process att erkänna att jag är totalt maktlös inför alkohol och egentligen alla sinnesförändrande substanser, och det har jag altid varit sedan första dagen jag drack alkohol, skriver han och fortsätter:

"Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv och klara av dagen, det har nästan i hela mitt liv varit mitt sätt att hantera mina känslor."

Samtidigt betonar han vikten av att bryta all tabu som finns kring missbruk, och att han hoppas att fler kommer följa i hans fotspår och söka hjälp.

Stöttas av pappa Magnus Hedman

En av de som skickar stöttande ord till Lance bland kommentarerna är pappa Magnus.

"Så stolt över dig! Fortsätt vara den du är. Det duger mer än väl. Älskar dig", skriver han.

Även 21-åringens moster, Hannah Graaf, 43, visar sitt stöd.

"Starkt, modigt och fint", skriver hon, följt av flera hjärtan.

Flera kändisar i det nya tv-programmet

Det är ännu okänt när det kommande tv-programmet ska gå av stapeln, men av Lances inlägg att döma kommer ett helt gäng välkända ansikten att medverka.

Bland dessa finns skådespelaren Ola Rapace, tv-profilerna Jackie Ferm och Håkan "Färjan-Håkan" Hallin, samt artisten Andreas Kleerup.

/
Senaste nytt

Nya "Grand Theft Auto" släpps 2025

idag 01:12

Här bryter Lojsan Wallin och sambon mot lagen: "Väldigt nöjda"

igår 21:21
I helgen la Lovisa "Lojsan" Wallin och hennes sambo Buster Reuterswärd ut bilder och videor när de bryter mot lagen. Något som kunde stå paret dyrt.

Miljoner till museer – ska utmana kolonialt arv

igår 18:38
Världskulturmuseerna i Sverige har beviljats tio miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond till ett projekt med syftet att utmana museernas koloniala historia.

Pernilla Wahlgrens flörtiga kommentar om Joachim Lennholm – och kängan till Bauer

igår 15:49
Pernilla Wahlgren var länge tillsammans med polisen Joachim Lennholm, och trots att det var 15 år sedan som paret gick skilda vägar så tycks Pernilla fortfarande ha ett gott öga för exet...

Lasse Holm ställer in vårturné

igår 15:08
Lasse Holm ställer in sin vårturné "Nutida nostalgi – hits från förr till nu", skriver Sundsvalls Tidning. Holm har under hösten synts i TV4:s "Så mycket bättre" och är i sommar aktuell med 20-årsjubilerande "Diggiloo"-turnén.

Shane MacGowan begravs i gamla hemtrakten

igår 14:32
Shane MacGowan ska begravas på fredag i det irländska grevskapet Tipperary, skriver NME. Det var där som den brittiskfödde MacGowan tillbringade sin tidiga barndom innan hans familj flyttade tillbaka till England.