Tisdag 26 Okt
Stockholm

Lance Hedman Graaf kommer ut som alkoholist – stöttas av pappa Magnus

Lance Hedman Graaf, 21, stöttas av pappa Magnus Hedman, 48.
Lance Hedman Graaf, 21, stöttas av pappa Magnus Hedman, 48. Foto: Stella Pictures och Malin Hoelstad/SvD/TT

Den tidigare realityprofilen och numera dj:n Lance Hedman Graaf, 21, berättar nu om sitt missbruk.
– Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv, skriver han i ett känslosamt inlägg på Instagram, och får stöd från pappan Magnus Hedman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som son till Magdalena Graaf, 46, och den tidigare fotbollsstjärnan Magnus Hedman, 48, har Lance Hedman Graaf, 21, befunnit sig i rampljuset ända sedan födseln.

På senare år har han bland annat synts i den egna realityserien "Lance vs livet", och under en period var han i en stormig relation med Paradise Hotel-profilen Paulina "Paow" Danielsson, 27.

Nu ska Lance medverka i ett nytt, ännu ej namngivet, tv-program – och i samband med detta öppnar han för första gången upp om sitt missbruk.

Lance Hedman Graaf: "Maktlös inför alkohol"

Det är i ett inlägg Instagram som 21-åringen väljer att komma ut som alkoholist.

"Det var mitt första steg i min process att erkänna att jag är totalt maktlös inför alkohol och egentligen alla sinnesförändrande substanser, och det har jag altid varit sedan första dagen jag drack alkohol, skriver han och fortsätter:

"Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv och klara av dagen, det har nästan i hela mitt liv varit mitt sätt att hantera mina känslor."

Samtidigt betonar han vikten av att bryta all tabu som finns kring missbruk, och att han hoppas att fler kommer följa i hans fotspår och söka hjälp.

Stöttas av pappa Magnus Hedman

En av de som skickar stöttande ord till Lance bland kommentarerna är pappa Magnus.

"Så stolt över dig! Fortsätt vara den du är. Det duger mer än väl. Älskar dig", skriver han.

Även 21-åringens moster, Hannah Graaf, 43, visar sitt stöd.

"Starkt, modigt och fint", skriver hon, följt av flera hjärtan.

Flera kändisar i det nya tv-programmet

Det är ännu okänt när det kommande tv-programmet ska gå av stapeln, men av Lances inlägg att döma kommer ett helt gäng välkända ansikten att medverka.

Bland dessa finns skådespelaren Ola Rapace, tv-profilerna Jackie Ferm och Håkan "Färjan-Håkan" Hallin, samt artisten Andreas Kleerup.

Kommentera
Kopiera länk
Dela