Skådespelerskan Alexandra Rapaports, 49, hektiska liv kräver lugna, avslappnande helger
Skådespelerskan Alexandra Rapaports, 49, hektiska liv kräver lugna, avslappnande helger - Foto: Henrik Montgomery/TT

Alexandra Rapaports chockerande frukost: "Herregud, kan jag säga det här?"

Är du nyfiken på vad den folkkära skådespelerskan Alexandra Rapaport, 49, gör när filmkamerorna är av och det är dags att ta helg? Det tog vi reda på!


I “Äntligen helg” blir du guidad genom kända personers härligaste helgrutiner. Vad äter de helst en fredagskväll, vilken serie är deras absolut favorit och hur laddar de upp inför en ny vecka? Det har vi svar på!

Veckans "Äntligen helg" gästas av den omåttligt populära skådespelerskan Alexandra Rapaport, 49. Hon filmdebuterade redan 1995, men har på senare år gjort succé i både "Morden i Sandhamn" och tittarfavoriten "Gåsmamman". 

Alexandra har många strängar på sin lyra och jonglerar en hektisk vardag på set med ett mammaliv åt barnen Elmer och Blanca.

Men när arbetsveckan går mot sitt slut och det är dags att ta helg – vad hittar Alexandra Rapaport på då? Vi ringde upp henne och frågade!

Foto: Henrik Montgomery/TT

Det är fredag och du stänger igen datorn efter en lång arbetsvecka. Vilken låt sätter du på?

Jag stänger aldrig av datorn eftersom jag inte äger en, men jag sätter på... Ja, vad sätter jag på? Jag sätter nog inte på någon låt och jag sätter nog inte på någon podcast heller, men om jag ska lyssna på podcast så blir det Gåsmamman-podden.

Men jag gillar tystnad.

Hur ser din ultimata fredagskväll ut? Vad äter och dricker du helst till middag?

Jag är så tråkig, men dryck är ganska ointressant för mig. Bubbelvatten dricker jag för jag tycker inte om vin, det smakar bara magsyra för mig. Men jag äter chips.

Till middag?

Nej, haha. På fredagar är det lyxigaste jag vet att slippa laga mat och bara köra plock, allt möjligt italienskt plock. Det är lyxigt att skippa den vardagsfeelingen det innebär att laga mat när man är en barnfamilj.

Det är lördag och dags för helgfrukost. Vad får under inga omständigheter saknas?

Kaffe och Cola zero, för det är vad jag äter till frukost. Kaffet, det ska vara Nescafé med suketter i. Herregud, kan jag säga det här?

Jag gör inte det när jag är hemma, men jag är nästan alltid på set. Då är det min frukost för att jag ska få en ordentlig energikick. På en ledig lördag, då går jag till det lokala fiket och tar en havrecappucino.

Du städar av matbordet och gör dig i ordning för lördagen. Vad hittar du på? 

Då går jag till fiket och sen sitter jag där med min familj och tittar på dem och är glada att de finns. Jag är den tråkigaste som finns, men så är det.

Det är söndag och helkväll i soffan. Vad tittar du på?

Serier, serier, serier. Jag tittar just nu på den nya säsongen av "Dexter". 

Vad snacksar du på?

Popcorn, lättsaltade. 

Vad är ditt bästa recept för att ladda upp inför veckan som kommer?

Sömn, det är det enda som biter på mig. Och att gå ut och jogga, jag brukar gå ut och jogga innan jag lägger mig – tidigt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!