Bingo Rimér misstänks för bokföringsbrott.
Bingo Rimér misstänks för bokföringsbrott. - Foto: Larsa Norman/Stella Pictures och Stina Stjernkvist/TT

Bingo Rimér misstänks för bokföringsbrott – kallas till förhör

Fotografen och medieprofilen Bingo Rimér, 46, misstänks för bokföringsbrott relaterat till en numera nedlagd sajt.
– Han förnekar brott, säger Rimérs advokat Mark Safaryan till Nyheter24.


Medieprofilen och entreprenören Bingo Rimér, 46, var en av flera personer som grundade sajten Vinst.se 2017. Sajten var en så kallad cashbacksajt, vilken skulle locka besökare till spelsajter i utbyte mot att de skulle få en viss andel av sina förluster betalda av Vinst.se. 

Konceptet blev dock inte framgångsrikt, och i oktober 2019 lämnade Rimér bolaget. Åtta månader senare, i juni 2020, gick bolaget i konkurs.

Nu har Ekobrottsmyndigheten tagit emot en anmälan om misstänkt bokföringsbrott relaterat till sajten.

Bingo Rimér förnekar brott

Mer specifikt gäller brottsmisstanken ett uteblivet bokslut för bolaget under perioden 1 januari 2018 till 31 december 2019. Men Bingo Rimér nekar till brott via sin advokat Mark Safaryan.

– Han förnekar brott. Det finns inget som tyder på att han skulle haft en roll inom bolaget som skulle göra att man kan anse att han haft insyn eller ansvar, säger han till Nyheter24 

Vidare betonar Safaryan att Rimér, som varit suppleant i bolaget en kortare tid, främst varit ansiktet utåt för bolaget och att han inte haft tillgång till bokföringen.

"Kan anses ansvarig för bokföringen"

Att Bingo Rimér som suppleant inte kan ses som ansvarig för bokföringen och det misstänkta brottet tillbakavisas av Ekobrottsmyndigheten.

– Man kan mycket väl bli ansvarig som suppleant, det handlar ju om vad vår utredning visar. Man börjar oftast med den formelle styrelseledamoten och sedan går man vidare i hierarkin, till suppleanten i nästa fall, säger Henrik Lundin, strategisk ekorevisor på myndigheten, till Expressen och fortsätter:

– Även någon som inte har en formell roll i bolaget kan anses ansvarig för bokföringen.

Bingo Rimér kommer att kallas till förhör hos myndigheten i närtid.

Nyheter24 har sökt Bingo Rimér för en kommentar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!