Squid Game toppar just nu Netflix.
Squid Game toppar just nu Netflix.

Varför var VIP-gästerna i Squid Game så usla skådespelare?

Squid Game håller på att bli Netflix mest tittade serie och har hyllats till skyarna för sin goda kvalité. Men någonting som tittarna reagerat på är de amerikanska VIP-gästernas prestation. Vad hände egentligen där?


Squid Game är den koreanska serien som för cirka en månad sedan slog ner som en bomb i serievärdlen. 

Den blev nyligen den mest tittare Netflix-serien och har toppat alla listor. 

Squid Game handlar om en skara människor som hamnat snett ekonomiskt i livet får en mystisk inbjudan till att delta i ett överlevnadsspel. Den slutliga vinnaren kommer att åka hem med en extremt stor portion pengar. Vad de tävlar i visar sig vara lekar som varit populära i Korea under 70 och 80-talet. Tabbar du dig under en lek då är det på bekostnad av ditt liv och du avrättas omedelbart.

Squid Game är den nya serien som håller på att bli en av Netflix mest streamade någonsin. Bildkälla: Netflix

Serien är otroligt blodig, spännande och rå. En annan röd tråd som följt serien igenom är den höga kvalitén på skådespelarinsatserna. 

Men det gällde inte alla. 

Rasar över VIP-skådespelarna 

Under de senaste dagarna har sociala medier kokat över av diskussionerna kring de amerikanska skådespelarna som dyker upp i serien – nämligen VIP-gästerna. 

VIP-skådespelarnas prestation i serien sågas. Bildkälla: Netflix

Många menar att de spelar över, att replikerna låter förfärligt och som att gänget inte är skådespelare utan vanligt folk. 

Trots att varken regissör eller cast inte kommenterat det hela så har spekulationerna minst sagt dragit igång. Vissa tror nämligen att den dåliga prestationen från skådepelarna är en medveten taktik från filmskaparna för att visa hur östasiater framställs i amerikanska filmer. 

Andra tror helt enkelt bara att den dåliga castingen var av ren slump. 

Oavsett medveten eller omedveten strategi  så kan vi alla nog skriva under på att scenerna med VIP-gästerna inte höll Sean Penns gråtscen på verandan i Mystic River-klass. 

Och så är det med det. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.