Influensern Margaux Dietz hånas i sociala medier efter sin kommentar om sin ekonomi.
Influensern Margaux Dietz hånas i sociala medier efter sin kommentar om sin ekonomi. - Foto: Christine Olsson/TT och Janerik Henriksson/TT

Reaktionerna efter Margaux betyg på egna ekonomin: "Verklighetsfrånvänt"

När influensern Margaux Dietz gav sin egen ekonomi två av fem plus, för att hon just nu renoverar sitt nyinköpta sommarhus i Sydafrika, lät de hånfulla och upprörda reaktionerna inte vänta på sig.


Att karriären går som på räls för influensern och programledaren Margaux Dietz, 31, är det få som har kunnat undgå under de senaste åren.

Faktum är att miljonerna haglar in i hennes bolag, vilket Nyheter24 rapporterat om tidigare

Margaux Dietz om ekonomin: "Inte den bästa"

När Margaux Dietz medverkade i Aftonbladets artikelserie "Plus på livet" gav hon dock den egna ekonomin två av fem plus i betyg.

– Just nu är ekonomin inte den bästa, jag har precis köpt ett sommarhus i Sydafrika och vi renoverar hemma. Så, ni vet hur det är. Jag sätter en tvåa, säger hon till tidningen.

Foto: Skärmavbild/Aftonbladet

Möts av hån och upprörda känslor

Men det var inga sympatier som mötte influensern i sociala medier. Istället har hennes kommentar och låga betyg lett till både hån och starka känslor.

"Vi vet absolut inte hur det är", skriver Twitter-användaren @johnnypepp.

"Nämen om man skulle försöka somna så man iaf kan drömma om att man satt i samma ekonomiska knipa som Margaux Dietz?", skriver användaren @Luttrad på Twitter.

Ulla Andersson (V): "Verklighetsfrånvänt"

Ulla Andersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ytterligare en person som reagerat på Margaux kommentar är Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson

"Det här är så verklighetsfrånvänt så jag hittar liksom inte ord. Som att spotta i ansiktet på folk som sliter och släpar och ändå inte får det mer än att gå ihop", skriver politikern i en tweet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!