Anne Lundberg
Anne Lundberg.

Anne Lundberg om arbetet: "Jag gör det helt naken"

Det är i veckans avsnitt av Fördomspodden med Emil Persson som Anne Lundberg gästar. Där berättar hon bland annat om en hushållssyssla som hon brukar göra – spritt språngande naken.


Anne Lundberg, 55, är en av Sveriges mest folkkära programledare. Tittarna har sett i allt från Rapport och På spåret till Antikrundan och som julvärd på julafton. 

Det var tidigare i år som Anne gick ut och berättade att hon bytt ut Östermalm i Stockholm mot en liten by i Skåne där hon köpt en gammal skola på 300 kvadrat. Där har hon gjort sig ordentligt hemmastadd genom att bland annat blanda vilt mellan auktionsfynd, Ikea-möbler och designklassiker.

Och livet i naturen passar henne som handen i handsken. Detta var någonting hon berättade hon om när hon i veckan gästade Fördomspodden med Emil Persson. 

Anne Lundberg: "Det gör jag naken"

En av Emils frågor handlade nämligen om huruvida Anne brukar böja sig ned under ogräsplockande som en invit till sin man. 

Rappt svarade SVT-profilen att det hela till och med lät för blygt för henne. 

– Alltså jag har oftast inga kläder på mig alls när jag pockar ogräs, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Det är så insiktsskyddat så det kan man. Det har oanade förspelskvalitéer, säger hon. 

Ann avslöjar även att hon har en grej för "lite udda ställen". 

– Man är ju med i 10 000 meters klubben, avslutade hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Burman får Bonnier-stipendium

Sofia Jannok kan få novellpris

En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

3 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.