Här är fem olyckor på inspelningsplatser som haft dödlig utgång
Här är fem olyckor på inspelningsplatser som haft dödlig utgång - Foto: Stella Pictures/Imdb

5 tragiska dödsolyckor som inträffat under tv-inspelningar

Tågolyckor, felaktigt laddade vapen och otäcka fall. I förra veckan sköts en person till döds av misstag under inspelningen av "Rust", men det är inte den enda fruktansvärda olyckan som skakat tv-världen.


Under inspelningen av västernfilmen "Rust" råkade skådespelaren Alec Baldwin skjuta två personer med ett rekvisitavapen som feltände.

Filmaren Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48 träffades, och Hutchins avled senare på sjukhus av sina skador, skriver AP.

Mer om dödsolyckan kan du läsa här.

Men hur tragisk olyckshändelsen än är så är det inte första gången något liknande händer. Här är fem ytterligare dödsfall som inträffat under pågående inspelning.

Foto: AMC Networks

John Bernecker - The Walking Dead

Under inspelningen av "The Walking Dead" ramlade stuntmannen John Bernecker från en balkong. Han dog av sina skador efter att ha landat på huvudet och axeln.

Berneckers familj polisanmälde produktionsbolaget "AMC Networks" för att haft bristande säkerhetsåtgärder på inspelningsplatsen. Enligt deras anmälan saknades både luftsäckar och säkerhetspersonal på marken, och det skydd som var utplacerat täckte inte hela fallytan. 

I december 2019 gjorde en jury bedömningen att AMC inte handlat oaktsamt under inspelningen. John Berneckers familj tilldelades i samma veva ett skadestånd på närmare 69 miljoner kronor.

Sarah Jones - Midnight Rider 

Under första inspelningsdagen av filmatiseringen av musikern Gregg Allmans biografi. I en scen skulle teamet filma en sjukhussäng placerad på ett tågspår, och trodde att de lyckats pricka in en lucka i tidtabellen. 

Men det visade sig vara felaktigt och när ett tåg plötsligt närmade sig bron de befann sig på hann inte kameraassistenten Sarah Jones, 27, komma av. Hon avled direkt. 

Händelsen anmäldes, och det visade sig senare att regissören Randall Miller inte ansökt om tillstånd för att spela in på platsen. Han erkände sig år 2015 skyldig till dråp och spenderade ett år i fängelse.

Brandon Lee - The Crow

När Brandon Lee, 28, spelade in de sista scenerna till filmen "The Crow" år 1993 blev han skjuten till döds av ett vapen som tillhörde rekvisitan. 

Personen som sköt honom var motspelaren Michael Massee som spelade en knarklangare i filmen. Det skulle senare visa sig att fragment från en riktig kula hade blivit kvar i vapnet när man bytte ut dem mot bitar av kartong.

Brandon Lee blev 28 år gammal. Foto: Stella Pictures

Brandon Lee träffades av skottet i magen och frångick manus när han ramlade baklänges istället för framlänges, vilket han var tillsagd att göra. Det förbryllade regissören, som bara trodde att Lee tagit ut svängarna i scenen. 

Det var först när han förblev liggande och inte svarade på tilltal som de andra i inspelningsteamet insåg att något verkade ha gått snett. 

Den skottskadade Brandon Lee fördes till sjukhus i Wilmington, North Carolina, där läkare försökte rädda honom i sex timmar innan han till slut dödförklarades.

Bryce Dion - Cops

Under en inspelning av polisserien "Cops" blev ljudteknikern Bryce Dion skjuten till döds av polis. De hade åkt ut på ett rånlarm på snabbmatsrestaurangen "Wendy's" när skottlossning mellan polismännen och rånaren utbröt. 

Dion blev fast i dörröppningen till restaurangen när rånaren flydde lokalen, och träffades av en kula i närheten av armhålan. Både han och rånaren, vars vapen visade sig vara en replika, avled kort senare på sjukhus.

Situationen anmäldes av Bryce Dions familj, som bland annat ifrågasatte om det varit nödvändigt av poliserna att avfyra hela 36 skott under konfrontationen. 

En jury i Nebraska konstaterade senare att polismännen hade befogenhet att agera som de gjorde, eftersom rånaren såg ut att vara beväpnad.

Källor: Deadline,CNN, New York Times, AP News, NBC News.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.