1.cuz
1.Cuz hyllar Einár. - Foto: Claudio Bresciani/TT

1.Cuz första ord om Einárs död: "Det gör så ont"

Rapparen 1.Cuz var god vän till Einár som avled i torsdags efter en dödsskjutning i Hammarby Sjöstad.


Ingen har ännu gripits för mordet på Nils "Einár" Grönberg som ägde rum första torsdagen.

Brottsplatsundersökningen och utredningen kring mordet på Einár visade under måndagen att rapparen tillsammans med två andra artister sprungit från ett cykelförråd minuterna som Grönberg sköts till döds. 

Bilder från Hammarby Sjöstad. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

De två vännerna som var med Einár är båda kopplade i olika grad till kriminella nätverk i Järva. En av männen ingår enligt polisen i ”Dödspatrullens” kärna och den andre har tidigare haft band till ”Husbys hyenor”. De är båda tidigare dömda för grova brott.

Einár jagades in på en innergård. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Efter att Einár och de andra två rapparna kommit ut från förrådet möttes de av två beväpnade män vilket gjorde att alla satte fart åt olika håll. 

Mördarna ägnade ingen uppmärksamhet åt de andra två utan sprang efter Einár i cirka 20 meter samtidigt som de sköt efter honom. Grönberg lyckades ta sig in på en innergård där mördarna slutligen hann ikapp honom vid en port där han avrättades med skott mot bröst och ansikte. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen direkt efter de dödande skotten ha kontrollerat att Einár var så pass skadat att hans liv inte skulle gå att rädda och även fotat den döde rapparen som bevis.

1.Cuz bryter tystnaden

Trycket på sociala medier har varit högt efter att den tragiska nyheten nådde allmänheten. Några av de som uttryck sin sorg är artisten Victor Leksell, Dree Low och VC Barre

Det var under tisdagen som Dree Low, som varit inaktiv på Instagram under en längre tid, publicerade en bild på honom och Einár. 

Dree Lows enda bild på Instagram är en på han och Einár. Bildkälla: dreelow/Instagram
1.Cuz hyllar sin vän på Instagram. Bildkälla: 1cuz/Instagram

Och under onsdagsmorgonen publicerade 1. Cuz en hyllning till sin vän där han skrev: 

"Det gör så ont. Jag har inga ord", tillsammans med ett brustet hjärta. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!