Stockholm

VC Barres hårda känga till Hanif Bali – efter spridda videon på polisen: "Tyst"

VS Barre polisvideo
Hanif Bali har kommenterat VS Barres video på polisen. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det var på Instagram som en av landets just nu kändaste rappare publicerade en video där han kallar en polis i tjänst för husblatte. Videon fick spridning på sociala medier och har nu mött stark kritik från bland andra Hanif Bali.


Baran "VC Barre" Celik, 18, är en av landets just nu kändaste rappare med omkring en miljon Spotify-streams i månaden. Bland Sveriges bäst spelade låtar syns hans namn flitigt och man kan gott säga att han haft en riktig kometkarriär. 

Men under de senaste veckorna har han involverats i någonting som ligger utanför musiken. 

Kallar polis för "husblatte"

En video på Twitter har under de senaste veckorna fått spridning på sociala medier. På videon syns poliser i tjänst som tvingas ta emot en rad slagord från Baran och hans sällskap. 

– Han kom till Sverige för några dagar sedan och nu är han en husblatte, säger dom bland annat. 

Husblatte beskrivs som ett nedsättande ord som används mot invandrare och då syftar på att de strävar efter att anamma ”svenskhet”, i form av exempelvis språk, utseende, värderingar och beteende, och vill ses som svensk.

En som reagerat på detta är Hanif Bali som skrev ut en tweet om händelsen. 

Under en frågestund fick VC Barre en fråga om hur han ser på Balis kritik. 

– Jag läste nyss. Jag sa husblatte till polisen då denna polis drog ut folk med luva, huvudet och hela köret. Sen när hans kollegor kastade ut oss alla då började jag att filma och sa de sakerna. Det var inte så att jag sa det bara för att han stod där, säger han och fortsätter: 

– Jag har inget mot politiker eller så haha... men jag betalar mer skatt än dig och dom andra så tyst, avslutar han. 

Hanif Bali: "De tar på sig oskyldiga offerkoftor"

Hanif svarade under torsdagen på VC Barres inlägg med ord och inga visor.

– Jag tycker det är ironiskt hur alla dessa ortenrappare pratar om hur de alla bär ”tabbe”, packar ”kilos och inga hektos”, är en ”real G” och ingen ”fake”, men så fort polisen ingriper mot dem så tar de på sig sin oskyldiga offerkofta, säger han till Nyheter24 och fortsätter: 

– Hade en svenneartist från innerstaden stått och skrikigt rasistiska epitet mot en polis med utländsk bakgrund som gör sitt jobb hade den varit cancelled direkt. Oavsett hur mycket skatt den betalar. Men det verkar göras undantag för guccikepsfolket i adidas, avslutar han.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.