Alexandra Torgrip och Einár var ett par i flera år.
Alexandra Torgrip och Einár var ett par i flera år.

Här besöker Einárs flickvän Alexandra mordplatsen: "Min ögonsten"

Det är på Instagram som Alexandra Torgrip publicerade en video där hon under onsdagskvällen besökte platsen där hennes pojkvän Einárs mördades för ett par veckor sedan.


Det var den 21 oktober 2021, för dryga två veckor sedan som den prisade rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, sköts ihjäl i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Einár umgicks under kvällen med två män varav båda är båda kopplade i olika grad till kriminella nätverk i Järva. En av männen ingår enligt polisen i ”Dödspatrullens” kärna och den andre har tidigare haft band till ”Husbys hyenor”. De är båda tidigare dömda för grova brott.

Det var under torsdagen som dådet ägde rum. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT
Einár jagades in på en innergård. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Efter att Einár och de andra två rapparna kommit ut från ett cykelförråd där de hade rökt möttes de av två beväpnade män vilket gjorde att alla satte fart åt olika håll. 

Mördarna ägnade ingen uppmärksamhet åt de andra två utan sprang efter Einár i cirka 20 meter samtidigt som de sköt efter honom. Grönberg lyckades ta sig in på en innergård där mördarna slutligen hann ikapp honom vid en port där han avrättades med skott mot bröst och ansikte. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen direkt efter de dödande skotten ha kontrollerat att Einár var så pass skadat att hans liv inte skulle gå att rädda och även fotat den döde rapparen som bevis.

Dålig prognos"

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dådet – och Leif GW Persson tror inte att mordet kommer att lösas.

– Det tror jag är dålig prognos på det. Ta statistiken som utgångspunkt. En av sex mord klaras upp genom att man får en fällande dom mot gärningsmannen som är ställd bakom allt rimligt tvivel  säger kriminologen i TV4 och fortsätter:

– Det här är väldigt svåra ärenden, och ska man peka på en enskild faktor så är det tystnadskulturen, som delas mellan de begår brotten och som delas med deras offer. 

Einárs flickvän publicerar video från mordplatsen

Efter det hemska dådet har platsen där mordet ägde rum svämmat över av ljus, blommor, gossedjur och Coca-Cola-burkar.

Människor har tänt ljus och lämnat gåvor för att hylla Einár. Bildkälla: Jessica Gow

Under onsdagen besökte Einárs flickvän Alexandra platsen där hon filmade en snutt som hon sedan publicerade på sin Instagram. 

"För alltid saknad, aldrig någonsin glömd. Älskar dig för alltid min ögonsten". 

Se den rörande videon i spelaren ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jon Bon Jovi om slutet på karriären: Inte redo

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

Charlotta Hedlund, 30, chockades när hon såg Robinson 2024 och synkarna från andra deltagare. – Känner mig absolut lurad, säger hon till Nyheter24.

Ny jazzfestival till klassisk mark i Stockholm

Platsen är klassisk mark för musikgenren i huvudstaden. I sommar intar en ny jazzfestival Skeppsholmen i Stockholm.

Sara Stridsberg ger ut ny roman i höst

Sara Stridsberg ger ut en ny roman i höst. "Farväl till Panic Beach" är en berättelse som följer flera generationer från 1917 och framåt i Kungstornet i Stockholm. Om somrarna reser familjen till evighetsstranden Panic Beach tillsammans, och lever omväxlande i "bländande ljus och avgrundsdjupt mörker".

Irma Lehtosalo rörd till tårar: "Mamman de behövde..."

Irma Lehtosalo har blivit en folkkär person runt om i vårt avlånga land. Hon är tacksam för all hjälp hon fått av Marko, så pass att hon blir rörd till tårar.

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

1 timme sedan
Efter ett 20-tal avhopp från kringarrangemangen runt Eurovision har Malmö stad behövt tänka om. Den enda musikscenen utan säkerhetskontroll vid ingången slopas, rapporterar Sydsvenskan.